Constanţa: Ajutaţi-o pe Bianca Velichea să nu ajungă în scaunul cu rotile!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bianca Velichea speră la un tratament care să-i vindece suferinţa
Bianca Velichea speră la un tratament care să-i vindece suferinţa

Cade din picioare, oboseşte, nu se poate apleca, nu poate urca scările sau alerga. A crezut că are lipsă de calciu, însă a aflat că suferă de amitrofie spinală progresivă. Nu ştie ce tratament o poate salva, însă speră ca timpul să fie milos şi să-i amâne dependenţa de scaunul cu rotile.

Trăieşte o dramă cumplită şi este îngrozită de gândul că nu-şi va mai putea folosi picioarele. O cheamă Bianca Velichea, are 16 ani şi este din localitatea constănţeană Valu lui Traian. „În clasa a IV-a am descoperit afecţiunea, dar nu am ştiut ce este până într-a VIII-a. S-a prăbuşit pe terenul de sport, apoi a început să obosească, să-şi piardă echilibrul“, povesteşte Maria Velichea, mama fetei.

Se trata pentru lipsa de calciu

Primul diagnostic care i-a fost pus de către medicul de familie a fost lipsă de calciu, apoi i s-a spus că are reumatism. „Mama mi-a tăiat părul atunci să nu-mi mănânce din calciu, apoi ţin minte că făceam Moldamin“, ne spune Bianca.

Maria Velichea a schimbat medicul de familie al fetei, iar dr. Violeta Crăciun a fost şi primul specialist care i-a întins o mână de ajutor.

Diagnostic din ochi

A trimis-o la Spitalul Judeţean Constanţa pentru analize amănunţite. Mama îşi aminteşte că un medic s-a uitat la copilă şi i-a spus un diagnostic din ochi, de altfel greşit. „Mi-a zis că are distrofie musculară numai analizând-o cu privirea şi m-am supărat cumplit“, spune părintele.

S-a dus apoi la Spitalul Militar, unde a făcut analize amănunţite, dar pentru că aparatura nu-i permitea efectuarea unui RMN total, a fost sfătuită să meargă în Bucureşti. Fără bani, descumpăniţi şi sătui de analize şi de un sistem de sănătate incomplet, familia Velichea a primit un ajutor bănesc. Florin Mitroi, primarul comunei Valu lui Traian, a oferit familiei 500 de lei în urmă cu trei ani, bani care i-au permis fetei să fie consultată şi de specialiştii din Bucureşti, de la spitalele Fundeni şi Colentina să primească un diagnostic corect. „Ultima analiză a fost cea mai dureroasă. M-au tăiat pe coapsă şi mi-au luat din muşchi pentru analiză“, îşi aminteşte tânăra.

Tratament cu înţepături de albine pe spate

„Jumătate din mine s-a dus când am aflat că boala nu are leac, că nu vom primi tratament acasă“, rememorează mama. Anii pierduţi prin spitale nu au descurajat-o, în prezent ea fiind elevă în clasa a X-a la Grupul Şcolar „Gheorghe Duca“ din Constanţa. Face naveta zi de zi, dacă are bani de transport. Tot în limita banilor face kinetoterapie la Constanţa. Nu s-a mai dus însă de patru luni.

„Nu am echilibru, nu mă pot apleca, nu mă pot ridica şi boala este progresivă, din păcate“, ne spune Bianca Velichea. Niciun specialist nu i-a spus ce tratament să urmeze pentru a scăpa de suferinţă. A apelat şi la tratamente băbeşti. „Un om din localitate îmi punea albine pe spate. După câteva şedinte, m-am simţit mai bine şi am început să alerg“, adaugă fata.

Prin intermediul Internetului, Bianca şi-a făcut cunoscut cazul şi mai multe persoane i-au spus că ar exista tratament cu celule stem în China. Din nefericire, puţinii bani ai familiei, alocaţia de handicap de la Protecţia Copilului, 700 de lei salariul tatei, alocaţia fetei şi ajutorul de însoţitor al mamei nu le ajung nici măcar pentru regimul alimentar al fetei.

Nevoie de ajutor

Orice informaţie despre boală sau ajutor în bani le puteţi oferi familiei Velichea la numărul de telefon 0727.275.667, pe adresa strada Credinţei nr. 9, localitatea Valu lui Traian, judeţul Constanţa, e-mail: biancavelichea@yahoo.com şi în contul deschis la Raiffeisen Bank - Agenţia Valu lui Traian: RON: RO 70 RZBR 0000 0600 1100 8342,
EURO: RO 47 RZBR 0000 0600 1103 4655,
Cod SWIFT: RZBR ROBU, titular Velichea Maria.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite