Constanţa: Adriana Strîmbeanu face adevărate opere handmade

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Este membru al Uniunii Artiştilor Plastici încă din anul 2007 şi până acum a participat la nenumărate expoziţii de artă. Spune că a ştiut dintotdeauna că va fi artistă.

Spiritul creativ al Adrianei a fost observat de părinţii fetei încă de când ea avea doar câţiva ani. Au încurajat-o şi i-au oferit mereu creioane colorate. Îşi aminteşte amuzată că primea tot timpul materialele necesare pentru a-şi exersa talentul. „Părinţii şi rudele îmi ofereau mai mereu culori, pensule şi acuarele, observau cât sunt de pasionată de artă“, mărturiseşte artista.

Expoziţii personale şi de grup

Adrianei îi este greu să menţioneze la câte expoziţii de artă a participat până acum. Lucrările ei au ajuns în toată ţara şi a avut atât expoziţii personale, cât şi expoziţii de grup, cu alţi artişti. O supără faptul că sunt foarte multe persoane care au talent, dar stau în umbra celor deja cunoscuţi de public şi din păcate nu se pot afirma. Nu poate spune că are un model pe care îl urmează. „Sunt persoane ale căror opere le admir, dar nu cred că există cineva anume care să mă inspire“, mărturiseşte Adriana.

A terminat liceul cu media 10

A fost mereu ambiţioasă şi cel mai mult se supăra când primea note mici în liceu. „Am terminat cursurile Liceului de Arte din Slobozia şi se întâmpla des să fim notaţi cu mult mai puţin decât meritam. Profesorii încercau astfel să ne motiveze. Pe mine mă ambiţionau să muncesc mai mult, pentru a obţine note bune mereu. Cred că asta m-a ajutat“, spune tânăra. Se pare că metoda neobişnuită a profesorilor a dat roade. Adriana a terminat liceul cu media zece, iar la cursurile pentru masterat a fost admisă a doua.

„Fără să fi ambiţios nu reuşeşti nimic în viaţă“, crede fata. Adriana nu are nevoie de un model atunci când vrea să creeze. Spune că starea de spirit şi momentele din viaţa ei îi dictează atunci când se apucă de lucru. „Dacă sunt veselă, creez ceva care să exprime celorlalţi aceeaşi stare pe care o am şi eu“, spune tânăra.

La târgul de handmade organizat într-un bar constănţean de 1 Decembrie, a participat cu ornamente şi obiecte  decorative caracteristice lunii decembrie. „Le-am creat cu gândul la fericirea pe care o simt în perioada Sărbătorilor de iarnă“, mărturiseşte Adriana. Îi place să se întoarcă în timp, la scrierile vechi şi la arta medievală.

Citţi mai multe despre pasiunile uni designer pe Adevărul de Seară!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite