Constanţa: Adolescentul Sergiu Iliev s-a apucat de construit avioane

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deşi are numai 17 ani, Sergiu se visează deja pilot de avioane de vânătoare de ultimă generaţie în Anglia. La vârsta la care alţi adolescenţi nici măcar nu s-au decis ce facultate să aleagă după terminarea liceului, Sergiu ştie deja nu numai unde vrea să-şi continue studiile, dar şi ce meserie va urma pe viitor.

Pentru a deveni pilot, însă, trebuie să meargă la facultate în Marea Britanie. Elevul de clasa a XI-a spune că a decis că vrea să devină pilot de vânătoare când a realizat că avioanele normale nu-s capabile să facă anumite manevre şi nu-i oferă prea multe satisfacţii. „Un pilot de avion normal este asemenea unui conducător de autobuz, comparativ cu un pilot de curse, care este cu totul altceva“, spune el.

„Vreau să zbor, să pilotez, să ştiu absolut tot ce face un avion, cum şi de ce“, zâmbeşte Sergiu. Tânărul spune că un avion de vânătoare este un avion conceput în principal pentru ataca alte avioane. „Simţi adrenalina“, e de părere Sergiu.

Adolescentul şi-ar dori să piloteze un avion de tip F-22 Raptor, să simtă pe propria-i piele decolările şi aterizările, trecerile de la decolări scurte, planări în aer şi aterizările pe verticală pe care le poate face un astfel de aparat. Pentru el avioanele de vânătoare presupun o manevrare foarte sigură, acesta fiind motivul pentru care le preferă. „Avioanele militare F-22 Raptor reprezintă punctul culminant al tehnologiei. La ora actuală, nu există vreun alt aparat de zbor care să-l întreacă“, povesteşte elevul. El este convins că avioanele vor continua să fie perfecţionate pe viitor, ceea ce reprezintă un avantaj extraordinar pentru omenire. „Avioanele vor avea capacităţi de multisenzor şi abilitatea de a plasa o bombă cu mare precizie, la punct fix, dacă este cazul“, a completat Sergiu.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite