Constanţa: Administrator de firmă, în vizorul poliţiştilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Bărbatul de 22 de ani este cercetat pentru comerţ ilegal cu cereale
Bărbatul de 22 de ani este cercetat pentru comerţ ilegal cu cereale

Administratorul unei societăţi comerciale din Constanţa este suspectat de oamenii legii de evaziune fiscală. Bărbatul este bănuit că ar fi „omis“ să înregistreze veniturile în actele contabile.

Florin G., de 22 de ani, administra o firmă care nu funcţiona la sediul social declarat şi, timp de un an, suspectul ar fi emis 407 facturi fiscale pentru tranzacţii cu cereale pe care nu le-a înregistrat în evidenţele contabile.

Reprezentanţii Direcţiei Generale a Finanţelor Publice Constanţa au efectuat o inspecţie, în urma căreia au scos la iveală faptul că societatea în cauză a cauzat bugetului de stat un prejudiciu de peste 25 de milioane de lei, reprezentânt taxa pe valoarea adăugată (TVA) şi impozit pe profit.

Dosarul administratorului de firmă a fost  înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Contanţa cu propunere de declinare a competenţei în favoarea  Direcţiei Naţionale Anticorupţie Constanţa (DNA), întrucât prejudiciul stabilit de organele fiscale depăşeşte echivalentul în lei a 1.000.000 euro.




Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite