Constanţa: Adina Simen - Actriţa care cântă melodii de Eurovision

0
Publicat:
Ultima actualizare:

A început cursurile de actorie la şase ani. Acum face cursuri de canto şi participă la concursuri cu melodia Helenei Paparizou - My number one. De când era mică, i-au plăcut muzica şi teatrul. La grădiniţă, la toate serbările intra în pielea povestitorului.

Ştia rolul fiecărui copil, iar acasă punea în scenă piese ajutată de jucăriile de pluş. La şase ani, părinţii au înscris-o la cursuri de teatru la Palatul Copiilor din Constanţa. Pentru că participa des la spectacole, mica actriţă şi-a dorit să se apuce şi de muzică, iar părinţii au susţinut-o. Aşa a început să facă şi cursuri de canto. Pentru că amândouă pasiunile îi ocupau din ce în ce mai mult timp, a fost nevoită să aleagă. „Am ales muzica, mai ales că prietenii şi colegii mei m-au sfătuit că n-ar trebui să renunţ, fiindcă sunt talentată. În plus, profesoara mea de teatru plecase în străinătate, aşa că mi-a fost mai uşor să decid ce drum să urmez“, povesteşte Adina.

Artiştii preferaţi

Îşi aminteşte că atunci când a urcat prima oară pe scenă n-a avut foarte multe emoţii. Avea experienţa cursurilor de actorie, care au ajutat-o să scape de trac.

Acum, ea este anul al III-lea la Şcoala Populară de Arte, secţia canto. Cântă mereu: când face sport, când este acasă şi chiar când face probleme la matematică. Artiştii ei preferaţi sunt Mihai Trăistariu şi Elena Paparizou, artista din Grecia care a câştigat Eurovisionul în 2005. „Aş vrea să ajung la performanţele vocale pe care le are Mihai, pe care-l şi cunosc, iar Elena Paparizou îmi place pentru că are melodii ritmate. Îmi place şi cum arată, cum se îmbracă“, mărturiseşte Adina. De altfel, mica artistă  interpretează melodia „My number one“, cu ajutorul căreia artista a câştigat Eurovisionul.

Premiată pentru talent

A susţinut până acum spectacole în tot judeţul, iar la festivaluri a luat premii. La Concursul Naţional Florile Copilăriei, de la Bârlad, a obţinut premiul al II-lea şi premiul special. Tot premiul al II-lea a primit şi la Festivalul judeţean Portativul Speranţei, de la Ovidiu, şi la Delfinul de Mare, la Constanţa. La Festivalul „Sunetul Muzicii“, de la Lumina, a obţinut premiul al  III-lea şi diploma pentru cel mai bun show, iar la Festivalul Ghiocelul de argint a luat menţiune şi premiul special al juriului.

Carieră în televiziune

Vrea să urmeze un liceu teoretic pentru a fi cât mai bine pregătită în diverse domenii, dar deocamdată nu s-a gândit ce carieră va urma. „Mi-ar plăcea să lucrez în televiziune, să cânt şi, dacă se poate, să nu renunţ nici la actorie. Sper să am timp să le fac pe toate“, spune zâmbind Adina. La şcoală, materia ei preferată este Limba şi Literatura Română. „Îmi place foarte mult să fac compuneri. În timpul liber, deschid caietul şi scriu. E minunat să poţi folosi cuvinte frumoase“, spune ea.

Citiţi mai multe în  !

image
image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite