Constanţa: A prejudiciat bugetul de stat cu peste 121.000 de lei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Administratorul unei societăţi din Constanţa care comercializează cereale este cercetat pentru că a prejudiciat bugetul de stat, în 2009 şi 2010, cu 121.852 de lei.

Alexandru Ferţu (38 de ani) din Valu lui Traian, administratorul societăţii Tera-Toria din Constanţa, este anchetat de ofiţerii Serviciului de Investigare a Fraudelor Constanţa pentru evaziune fiscală.

Ferţu este suspectat că în 2009 şi 2010, în calitate de administrator al Tera-Toria, a înregistrat în evidenţa contabilă operaţiuni comericale de 531.517 lei fără a avea la bază facturi fiscale prin care să poată face dovada efectuării operaţiunilor respective sau intrării lor în gestiune.

În aceeaşi perioadă, suspectul a ridicat din contul bancar al societăţii comerciale pe care o administra suma totală de 6.702.020 lei, bani nerestituţi sau justificaţi prin documente contabile.

Astfel, Tera-Toria a cauzat un prejudiciu bugetului de stat de 121.852 de lei. Alexandru Ferţu este cercetat pentru evaziune fiscală, dosarul fiind înaintat Parchetului de pe lângă Tribunalul Constanţa cu propunere de declinare a competenţiei în favoarea Direcţiei Naţionale Anticorupţie Bucureşti.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite