Constanţa: A paralizat din cauza stresului şi a suprasolicitării

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Pacienta va fi suspusă mâine unei electromiograme
Pacienta va fi suspusă mâine unei electromiograme

O femeie din localitatea Oltina ajuns la spital cu o boală rară, declanşată din senin. Medicii spun că boala pacientei a debutat în urmă cu două săptămâni, pe fondul suprasolicitării fizice şi psihice.

Constănţeanca a ajuns în stare gravă la Spitalul Judeţean în urmă cu două săptămâni, cu trupul paralizat. Medicii spun că debutul bolii, manifestat prin amorţeli ale mâinilor şi picioarelor a fost pus pe seama unei efort fizic pe care femeia l-a făcut.

„Pacienta a fost diagnosticată cu poliradiculonevrită, iar starea sa este acum stabilă“, a declarat medicul Anca Hâncu, şefa secţiei de Neurologie din cadrul unităţii medicale.

Constănţeanca a ignorat simptomele, punând totul pe seama oboselii, după ce a făcut curăţenie generală în toată gospodăria. Medicii spun că boala femeii a avut o evoluţie fără oprire, astfel că atunci când a ajuns la Urgenţă, pacienta era aproape paralizată. Femeia riscă să-şi piardă viaţa din cauza bolii declanşate din senin. „Exista riscul ca boala să afecteze şi centrii respiratori, iar pacienta ar fi trebuit să fie intubată“, au explicat specialiştii.

„Închipuiţi-vă că nu putea să-şi mai folosească mâinile şi picioarele, nu mai putea să ţină o cană cu apă în mână“, a explicat Florian Stoian, purtătorul de cuvânt al Spitalului Judeţean Constanţa.

Tratament de 14.000 de lei

Boala de care suferă femeia din Oltina este una deosebit de rară. „Boala poarte apărea la orice vârstă şi este produsă de suprasolicitarea fizică şi psihică. Personal, am avut câte un astfel de caz o dată pe an“, a explicat medicul Hâncu.

Tratamentul femeii a costat 14.000 de lei şi a constat în administrarea de imunoglobine umane. Mâine, pacienta va fi transportată la un centru medical privat, din  Bucureşti unde medicii vor efectua o electromiogramă.

„Pacienta se va întoarce tot mâine în Constanţa. Recuperarea va dura un an de zile“, a completat medicul Stoian.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite