Constanţa: A murit matematicianul - poet Dima Zainea, fost inspector şcolar general

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Profesorul Dima Zainea, alături de elevii săi
Profesorul Dima Zainea, alături de elevii săi

Unul dintre cei mai cunoscuţi profesori de matematică din Medgidia avea preocupări în lumea artistică – scria poezii. Dima Zainea a fost inspector şcolar general în perioada 2005 – 2006.

Avea o experienţă de 35 de ani în învăţământ, iar la Grupul Şcolar Dragomir Hurmuzescu preda din anul 1989. Soţia sa, Profira Zainea, este profesor de chimie la acelaşi liceu.

Dima Zainea ar fi împlinit peste o lună, pe 12 martie, 58 de ani, dar a fost răpus de cancer. El a decedat în noaptea de duminică spre luni la Spitalul Municipal Medgidia. „Era în concediu medical. A aflat că are cancer în luna noiembrie şi de atunci se trata. A fost operat la Bucureşti. Săptămâna trecută, a fost internat la Reanimare la Spitalul Judeţean, iar vineri a transferat la Medgidia. Era foarte optimist, spera că se va face bine“, a declarat profesorul Georgeta Prică, directorul adjunct al Grupului Şcolar Dragomir Hurmuzescu, din Medgidia.

Profesorul de matematică era cunoscut şi pentru preocupările sale artistice. „Era un profesor excepţional şi a reuşit să facă legătura între matematică şi poezie. Este o pierdere imensă pentru liceul nostru. Noi transmitem condoleanţe familiei“, a conchis profesorul Georgeta Prică.
Trupul neînsufleţit a fost depus la Capela Bisericii Sfinţii Apostoli Petru şi Pavel, iar slujba de înmormântare este programată mâine, la ora 11.00.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite