Constanţa: A murit în Ambulanţă, la câţiva metri de spitalul închis UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un bărbat în vărstă de 60 de ani din localitatea Băneasa a murit ieri în ambulanţa care ar fi trebuit să îl transporte la Spitalul din Constanţa, aflat la aproape 100 de kilometri.

UPDATE ora 14.40 Bărbatului i s-a făcut rău la locul de muncă, iar colegii l-au dus pe braţe la dispensarul din Băneasa. Acolo, i s-a făcut o perfuzie, timp în care familia lui a chemat o Ambulanţă. Oamenii spun că au aşteptat mai bine de 40 de minute una din cele două Ambulanţe disponibile în zonă.

UPDATE ora 13.15
Pacientul care a decedat ieri în Ambulanţă se numea Gheorghe Ion şi ar fi împlinit 61 de ani anul acesta.

UPDATE ora 12.25
Şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa spune că bărbatul din Băneasa nu a reprezentat un caz deosebit. „Este un caz de urgenţă normală. Familia l-a adus la dispensarul din Băneasa aseară, pe la ora 21.00. I s-a pus o perfuzie şi a fost chemată Ambulanţa pentru a fi dus la Spitalul din Constanţa. Numai acolo sunt medici specialişti care să îl ajute“,a  declarat Constantin Dina, şeful DSP Constanţa.

El spune că pacientul era cunoscut cu multiple afecţiuni cardiace. „Pe drumul spre Constanţa, în dreptul localităţii Deleni, a intrat în stop cardio respirator, au fost efectuate manevrele de resuscitare, dar fără rezultate. pacientul avea în jur de 60 de ani, iar familia îi cunoştea istoricul medical“, a mai spus Dina.

UPDATE ora 12.10
„Pacientul de 60 de ani era în şoc cardiogen. Nu putea fi transportat cu o ambulanţă, ca un sac de cartofi. Din start, transportul era destinat eşecului“, a declarat fostul manager al Spitalului din Băneasa. El spune că unitatea medicală a fost închisă la 1 aprilie, iar singurii pacienţi care mai sunt internaţi sunt cei cu boli psihice cronice. ƒ

Din cauza reformei din sistemul de sănătate, spitalul din localitatea Băneasa a fost închis. Bărbatul locuia în apropierea unităţii medicale, dar unitatea era închisă, iar pacientula fost nevoit să aştepte sosirea unei Ambulanţe care să-l transporte la cel mai apropiat spital.

Ieri, bărbatului i s-a făcut rău. Ambulanţa chemată de familie a ajuns la solicitare, însă bărbatul cunoscut cu probleme cardiace a murit în drum spre spitalul din Constanţa.

Ca o ironie, soţia lui Gheorghe a lucrat până la 1 aprilie în spitalul din Băneasa.

Vom reveni cu detalii!

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite