Constanţa: A murit Aurel Manolache!

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Maestrul a părăsit scena
Maestrul a părăsit scena

Cunoscutul compozitor a schimbat faţa estradei constănţene. Fostul director al teatrului Fantasio a decedat marţi seară la spitalul din Galaţi în urma unui infarct.

Distinsul domn al teatrului dobrogean ar fi împlinit peste jumătate de an vârsta de 79 de ani. „Drumul lui s-a oprit aici“, a declararat fiul maestrului, actorul Liviu Manolache.

A compus pentru multe nume consacrate ale scenei româneşti printre care se numără Margareta Pâslaru, Cătălin Crişan sau regretatul Dan Spătaru.

Margareta Pâslaru îl regretă

El a fost cel care a lansat-o pe piaţa muzicală pe Margareta Pâslaru. Cântăreaţa spune că vestea despre decesul renumitului compozitor şi dirijor, Aurel Manolache, a împietrit-o. „Dumnezeu să-i odihnească sufletul bun! Cuvintele nu pot aprecia la justa valoare energia creatoare pe care Aurel a  folosit-o în sprijinul muzicii uşoare româneşti“, a spus Margareta Pâslaru.

Vedeta ne-a relatat că maestrul Manolache o invitase şi anul acesta în juriul de preselecţie a festivalului „Mamaia Copiilor“, jurizare care are loc în Bucureşti.

„Îl admiram pentru atenţia acordată micilor cântăreţi, grija faţă de generaţiile următoare fiind pe primul loc în agenda lui de lucru. Entuziasmul contagios pe care îl ştiam de-o viaţă şi spiritul organizatoric fără egal, vor fi greu de urmat“, a completat Margareta Pâslaru. Ea îşi aminteşte şi acum o întâmplare de pe vremea când avea numai 13 ani.

„Eram în vacanţă la Constanţa şi am dat o audiţie în glumă, la Teatrul Fantasio. Pe vremea aceea, băteam castaniete cântând melodii spaniole. În pauză, Aurel Manolache a venit spre noi zâmbitor spunându-i mamei mele că mă angajează pe loc. Propunerea era serioasă, dar fireşte, m-am întors la liceu“, rememorează ea.

„Vorbeşte marea“

Cătălin Crişan a devenit cunoscut datorită şlagărului „Vorbeşte marea“ compus de maestru. „Aurel Manolache m-a sprijinit şi mi-a îndrumat primii paşi. În anul 1987 am participat pentru prima dată la festivalul de la Mamaia. El mi-a insuflat mult curaj şi m-a transformat în omul de astăzi. A fost un profesionist, un om ordonat, tipicar, dar extraordinar în tot ceea ce a făcut“, şi-a amintit cântăreţul Cătălin Crişan.

Jean Constantin, afectat

Maestrul Jean Constantin este foarte afectat de dispariţia lui Manolache. El spune că prietenia care i-a legat în ultimele decenii nu va dispărea niciodată şi că  el a fost un dirijor, un compozitor şi om nemaipomenit. „Am avut o colaborare extraordinară timp de 27 de ani“, a declarat actorul.

Ultimul drum

Compozitorul s-a născut pe 5 octombrie 1931 şi a încetat din viaţă pe 9 martie. El va fi înmormântat sâmbătă, ora 13.00, la cimitirul Eternitatea din Galaţi. „Tata va fi înmormântat la Galaţi pentru că este locul naşterii lui şi ştiu că i-ar fi plăcut să rămână tot aici“, ne-a spus Liviu Manolache.

Maestrul a părăsit scena pentru totdeauna.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite