UPDATE Aurel Manolache, cel care a lansat-o pe Margareta Pâslaru, s-a stins din viață

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Artistul ar fi împlinit anul acesta 79 de ani
Artistul ar fi împlinit anul acesta 79 de ani

Binecunoscutul compozitor şi dirijor Aurel Manolache a murit aseară la spitalul din Galaţi. A compus pentru multe nume consacrate ale scenei românești printre care se numără Margareta Pâslaru, Corina Chiriac, Cătălin Crișan sau Dan Spătaru.

Artistul a fost adus de urgență la spital după ce suferise un infarct. Cadrele medicale au încercat să-l resusciteze, însă nu s-a mai putut face nimic. Inima artistului a încetat să mai bată definitiv.

Fiul lui, Liviu Manolache (55 de ani) a declarat pentru Adevărul de Seară Constanța că distinsul domn al scenei constănțene ar fi împlinit peste jumătate de an vârsta de 79 de ani. „Drumul lui s-a oprit aici“, a spus fiul compozitorului.

UPDATE ora 17.35

Preşedintele Asociaţiei cultural-ştiinţifice „Nelinişti metafizice“ din Constanţa, Constantin Lămureanu este marcat de decesul compozitorului.

„Acum, acolo unde este astăzi Aurel Manolache, împreună cu Gelu, fratele său, cu Nicuşor Constantinescu, cu Ilarion Ciobanu şi cu atâţia alţii, probabil gândeşte să pună temelia unui teatru de revistă în raiul actorilor duşi dintre noi, numit mai mult ca sigur Fantasio. Dumnezeu să îl odihnească în pace!“, spune Lămureanu.

UPDATE ora 16.17

Colegii din teatru au numai cuvinte frumoase de spus despre Aurel Manolache.

„A fost un compozitor de talent, creator de şlagăre, cu vocaţie în descoperirea şi lansarea unor artişti, care au devenit nume celebre ale muzicii uşoare româneşti şi nu numai: Dan Spătaru, Margareta Pâslaru, Milidi Tătaru şi mulţi alţii.

A fost membru al Uniunii Compozitorilor şi Muzicologilor din România şi UNITER. A fost un distins şi autentic animator al vieţii culturale dobrogene“, au declarat ei.

UPDATE ora 16.00

Cătălin Crişan, unul dintre artiştii pe care i-a lansat


Cătălin a aflat  vestea de la nişte cunoştiinţe. Cântăreţul spune că melodia „Vorbeşte marea“ a devenit un şlagăr datorită compozitorului.  „Aurel Manolache m-a sprijinit şi mi-a îndrumat primii paşi. În anul 1987 am participat pentru prima dată la festivalul de la Mamaia. El mi-a insuflat mult curaj şi m-a transformat în omul de astăzi. A fost un profesionist, un om ordonat, tipicar, dar extraordinar în tot ceea ce a făcut“, a precizat Cătălin Crişan.

UPDATE ora 15.35

Mariana Şerbănescu, verişoară cu Aurel Manolache a aflat de la mama sa că inima compozitorului a încetat să mai bată. „Mama mi-a spus ca a avut infarct. Nu suntem nimic pe lumea asta. Păcat de el! Dumnezeu să-l odihnească în pace!“, a declarat femeia.

Cristina Chiș, director artistic al Festivalului Mamaia Copiilor, a declarat că  vestea este cutremurătoare. „Am fost o echipă la toate edițiile festivalului, era un om foarte energic și poate că, pentru vârsta lui, trebuia mai mult menajat“, spune Cristina Chiș.

„Este o mare pierdere pentru că a fost motorul unui festival care adună an de an mii de copii din toate colțurile țării. Pentru ediția 2010 a festivalului am ajuns la mai mult de jumătatea drumului, mai sunt doar câteva preselecții regionale. Dar festivalul merge înainte, în amintirea marelui compozitor și om Aurel Manolache“, a adăugat ea.

UPDATE ora 14.50

Dumitru Lupu a primit bagheta de la Manolache

Compozitorul Dumitru Lupu a fost printre primii care a aflat de trecerea în nefiinţă a lui Manolache. Cei doi se cunoşteau din anii ’80 şi au avut o relaţie specială, bazată pe sinceritate şi prietenie.

La câteva ore de la tragica veste, încă nu-i vine să creadă că prietenul lui de-o viaţă a păşit în lumea celor drepţi.  Priveşte cu regret în urmă şi îşi aminteşte că a primit bagheta de compozitor de la maestrul Manolache.

„Tot ce ştiu în domeniul revistei am învăţat de la el. Lui îi datorez totul. În urmă cu zece ani am pus pe picioare împreună Festivalul Mamaia Copiilor, însă în 2005 eu m-am retras şi el a rămas cu toate greutăţile. Acum, la un deceniu de la înfiinţare, s-a stins...“, a adăugat el. Compozitorul este uimit că artistul a decedat tot acolo unde s-a şi născut. „Cred că totul ţine de divinitate“, a completat el.

Citiţi mâine în exclusivitate în Adevărul de Seară declaraţia Margaretei Pâslaru cu privire la decesul maestrului Aurel Manolache!

ASCULTĂ CÂTEVA DINTRE CELE MAI CELEBRE PIESE COMPUSE DE AUREL MANOLACHE

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite