Constanţa: A început prima probă a bacalaureatului

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Emoţii pentru elevii de clasa a XII-a
Emoţii pentru elevii de clasa a XII-a

Elevii de clasa a XII-a susţin astăzi prima probă a examenului de Bacalaureat – Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba română.

Elevii vor fi verificaţi până miercuri, urmând ca până la finele săptămânii să susţină proba la limba maternă elevii de la Colegiul Naţional „Kemal Ataturk” din Medgidia. 

Datele Inspectoratului Şcolar Judeţean arată că pentru susţinerea primei  probe s-au înscris 7935 de elevi  din 51 de centre, iar  pentru  susţinerea celei  de-a doua probe - Evaluarea competenţelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă - s-au înscris 11 elevi de la Colegiul Naţional „Kemal Ataturk” din Medgidia. Fiecare eev are la dispoziţie 15 minute pentru elaborarea răspunsurilor, iar pentru susţinerea ideilor în faţa comisiei, câte 10-15 minute.

La Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân din Constanţa susţin prima probă a bacalaureatului 204 elevi. 90 dintre ei intră în focurile examenului astăzi. Elevii au venit de la prima oră îmbrăcaţi în uniforme, pentru a face impresie bună la examen.

În urma evaluării de la limba română, elevii claselor  a XII-a  primesc  certificate de competenţă, cu statut  ştiinţific, pe care universităţile şi operatorii economici vor putea să le  includă în criteriile de admitere sau de angajare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite