Constanța: A început Festivalul Mamaia Copiilor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Pentru îndrăgita solistă Mădălina Manole nu s-a ţinut niciun moment de reculegere. Ediţia din acest an a Festivalului Mamaia Copiilor i-a fost dedicată iniţiatorului manifestării, compozitorul Aurel Manolache.

Cele două secţiuni, Interpretare şi Creaţie, le-au dat ocazia participanţilor să concureze la cel mai înalt nivel în faţa publicului şi a juriului, confirmând încă o dată cât de mult este nevoie de astfel de evenimente în lumea muzicală românească. În ciuda emoţiilor, micii concurenţi au avut o prestaţie excepţională şi au fost îndelung aplaudaţi de public.

Printre cei care au impresionat publicul din sală s-au numărat Adrian Ivan, cu melodia „Magicianul“, Mihaela Agafiţei, cu „Vis de vedetă“, Ana Teodora Găitanovici, care a interpretat cunoscuta melodie „Lie, ciocârlie“.

În vârstă de numai zece ani, Ana Teodora Găitanovici din Buzău a primit ropote de aplauze din partea ascultătorilor. Fetiţa cântă de la vârsta de patru ani. De atunci a participat la numeroase festivaluri şi alte competiţii, atât din ţară, cât şi din străinătate.

„Studiez canto în fiecare zi şi sper ca într-o zi să mă ridic la nivelul celor pe care-i admir: Paula Seling, Mihai Trăistariu şi de ce nu Shakira sau Celine Dion?“, a declarat Ana Teodora entuziasmată. Până să devină însă o mare vedetă exersează şi compune texte. „Am scris nişte texte pentru melodiile Poveşti nemuritoare, Soarele şi luna, iar acum lucrez la Vrăjitorul din Oz şi Balerina“, a mai spus fetiţa.

image

Adrian Păunescu, în juriu

Prestaţiile micilor artişti au fost foarte atent monitorizate. Şi în acest an preşedintele juriului este poetul Adrian Păunescu. Deşi nu s-a simţit prea bine, acesta a venit tocmai de la Bucureşti ca să-şi facă datoria şi să-şi „exprime recunoştinţa faţă de cel care a inventat acest festival“, dar şi să le dea copiilor o şansă. Starea de sănătate a acestuia nu i-a permis însă să stea în acelaşi rând cu ceilalţi membri ai juriului.

Lui Păunescu i s-a rezervat un loc mai în faţă, unde era un culoar mai mare între rânduri şi unde cunoscutul poet şi-a putut întinde pe o măsuţă hârtiile şi ce mai avea. Din juriu au mai făcut parte Corina Chiriac, Adrian Daminescu, Olimpia Urs, Dumitru Lupu, Mioara Negescu, Smaranda Oţeanu, Cătălina Chendea şi Bogdan Dragomir.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite