Constanţa: APIA Constanţa eliberează fermierilor adeverinţe pentru facilitarea accesului la credite

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Peste 3.800 de cereri eligibile, depuse de fermierii constănţeni în anul 2009, aşteaptă soluţionarea din partea Agenţiei pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură (APIA) Constanţa.

Pentru ca sfârşitul de an să nu îi prindă cu cererile nesoluţionate, Prefectura Constanţa a dispus Agenţiei de Plăţi să finalizeze cererile fermierilor care au depus documentaţia pentru acordarea primei pe explotaţie, pentru specia bovine şi primei pe cap de animal, pentru specia ovine/caprine.
Cuantumul plăţii naţionale directe complementare în sectorul zootehnic este în valoare unitară de 571 de lei pe cap bovină şi de 44 de lei pe cap de ovină/caprină. Solicitările eligibile ale fermierilor din judeţul Constanţa sunt pentru 29.241 de capete de bovine, 220.451 de capete de ovine şi pentru 62.474 de capete de caprine.

Prima tranşă a primei a fost virată în totalitate în conturile solicitanţilor în perioada 2 - 10 noiembrie. Cea de-a doua este acordată sub forma unor credite privind finanţarea capitalului de lucru pentru desfăşurarea activităţilor curente. În acest au fost încheiate deja convenţii între APIA şi CEC Bank, Banca Română pentru Dezvoltare, Banca Comercială Română şi Raiffeisen Bank. Pentru a facilita accesul la aceste credite, APIA Constanţa eliberează fermierilor, la solicitarea acestora, adeverinţe cu suma rămasă de plată.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite