Constanţa: 300 de apartamente au fost debranşate din cauza datoriilor, la Tulcea

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Eterna problemă a restanţelor la plată către furnizori au lăsat sute de familii în frig şi fără apă în plină iarnă. Peste trei sute de apartamente din zona străzii Eternităţii din municipiul Tulcea au rămas fără apă şi fără căldură de trei zile.

Cele 18 scări de bloc au fost debranşate de către furnizori din cauza unor datorii vechi, care depăşesc 100.000 de lei.

„Frustrant este faptul că datoriile sunt vechi de şase luni şi nu putem continua în ritmul ăsta, fără să vedem că măcar se fac eforturi să se plătească datoriile istorice. Unii cred că se poate ignora plata la nesfârşit. Să facă măcar un efort şi să se apropie cu plata facturii la zi, să plătească din urmă şi vor beneficia din nou de serviciile noastre. Noi nu oferim servicii gratuite“, a declarat Sorin Zaharcu, directorul SC Aquaserv SA Tulcea.

Locatarii sunt nemulţumiţi de faptul că şi cei care sunt cu plata la zi suferă din cauza acestor măsuri restrictive. „Avem copii mici, care trebuie să mergă la şcoală. Nu avem cum să îi spălăm. Dormim îmbrăcaţi, cu două radiatoare în priză, asta pentru că avem pe scară trei datornici, din 26 de familii“, a spus locatara Adrian Fătu.

Conducerea Direcţiei de Sănătate Publică spune că nu este normal ca familiile să rămână fără apă curentă, existând riscul producerii unor boli, dar afirmă că nu poate interveni în contractul dintre cele două părţi.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite