Constanţa: 17 copii au ajuns la spital după o baie în mare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Micuţii s-au îmbolnăvit din cauza gunoaielor care plutesc în zona plajei din Mangalia, spun părinţii. Autorităţile neagă însă existenţa unui focar de infecţie în apele mării.

Peste 35 de persoane, dintre care 17 copii, au solicitat îngrijiri medicale pentru o serie de probleme de sănătate înregistrate după ce s-au scăldat mare.

Zeci de părinţi se plâng de faptul că micuţii au început să se simtă rău şi au acuzat o stare generală alterată. „Băieţelului meu i s-a făcut rău după ce a făcut baie în mare şi am mers cu el la Spitalul din Mangalia“, spune o turistă.

În secţia de Urgenţă, femeia s-a întâlnit cu alţi părinţi îngrijoraţi pentru sănătatea copiilor. „Ceilalţi părinţi ne-au confirmat că şi micuţii lor au început să se simtă rău, după ce au făcut baie în apa plină de gunoie“, a completat femeia.Autorităţile spun că temerile părinţilor sunt nefondate şi infirmă zecile de plângeri ale acestora.

„În ultimele zile, au fost înregistrate 17 cazuri de copii care manifestau simptome de diaree sau de inflamare a ganglionilor“, a declarat Constantin Dina, şeful Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Constanţa.

Medicul spune că de cele mai multe ori, consumul de băuturi reci sau o igienă precară a mâinilor, înainte de servirea mesei sunt principalele cauze ale problemelor întâmplinate de micuţi. 

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite