Constanța: 10 migranţi afgani şi 4 călăuze bulgare, prinși la frontieră

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Poliţiştii de frontieră constănţeni au depistat, ieri dimineață, zece afgani care intenţionau să ajungă ilegal în Germania, cu ajutorul  a patru  bulgari. Migranților ilegali li s-au întocmit dosare penale., Afganii vor fi predați autorităților de frontieră bulgare.

Poliţiştii de frontieră de la Ostrov au desfăşurat, în dimineața zilei trecute, o acţiune pe linia combaterii migraţiei ilegale în zona de competenţă.
Acţionând în baza unei informaţii, ei au oprit în trafic, la ieşirea din localitatea Ostrov, trei autoturisme, înmatriculate în Bulgaria, conduse de cetăţeanii bulgari M.N. în vârstă de 24 ani, H.N. în vârstă de 49 ani şi K.I. în vârstă de 40 ani. În cele trei autoturisme se aflau unsprezece pasageri, nouă adulţi şi doi copii, care nu au putut prezenta documente din care să rezulte efectuarea formalităţilor de frontieră.
Din verificări, a rezultat că una dintre persoane este cetăţean bulgar, G.S. în vârstă de 43 ani, iar celelalte zece, şase bărbaţi, două femei şi doi minori, sunt cetăţeni afgani, cu vârste cuprinse între 5 şi 31 ani.

Filmul acțiunii


În urma cercetărilor s-a stabilit că aceştia au trecut frontiera, pe jos, călăuziţi de cetăţeanul bulgar G.S., după care s-au deplasat spre localitatea Ostrov. Ulterior au fost preluaţi de către ceilalţi cetăţeni bulgari, care îi aşteptau cu cele trei autoturisme, după ce intraseră legal în România prin PTF Ostrov, cu aproximativ trei ore înainte.
Conform declaraţiilor celor în cauză, cetăţenii bulgari intenţionau să transporte grupul de migranţi în Germania.

Ca urmare a celor constatate, poliţiştii de frontieră au întocmit acte premergătoare de cercetare penală: şoferilor autoturismelor pentru săvârşirea infracţiunii de trafic de migranţi, cetăţeanului bulgar G.S. pentru trafic de migranţi şi intrare ilegală în ţară, iar migranţilor pentru trecere ilegală a frontierei.
Lucrarea penală va fi prezentată Parchetului de pe lângă Judecătoria Medgidia, iar cei 10 afgani urmează a fi predați autorităţilor de frontieră bulgare, conform protocolului de colaborare dintre instituţii.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite