Constanţa: Volumul „Crimă şi pedeapsă“, epuizat la prima oră

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Cei mai mulţi cumpărători au deja celelalte colecţii Adevărul
Cei mai mulţi cumpărători au deja celelalte colecţii Adevărul

Primul volum al romanului „Crimă şi pedeapsă“, de Fiodor Mihailovici Dostoievski, din colecţia „101 cărţi de citit într-o viaţă“, a ajuns astăzi la chioşcurile de ziare ş Librăriile Adevărul din Constanţa.

Primul volum a fost distribuit gratuit astăzi cu ziarul Adevărul şi a fost epuizat de la chioşcuri în numai câteva minute. „Eu cumpăr mereu ziarul Adevărul, fie că este cu carte sau fără. Până acum nu am luat nicio colecţie întreagă, dar aş dori să o cumpăr pe aceasta“, a declarat Liliana Mirea, de 38 de ani, din Constanţa.

Alte persoane însă au făcut o pasiune reală pentru colecţiile apărute împreună cu ziarul Adevărul. „Eu am cumpărat tot ce a apărut până în prezent din colecţia «100 de cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă» pentru nepoata mea, care are 20 de ani. Le-am cumpărat din pensia mea şi vreau să i le dau în dar. Am cumpărat şi colecţia Jules Verne, dar aceea este pentru noi. Îmi lipseau câteva cărţi din vechea colecţie şi am hotărât să o iau pe toată“, a declarat Georgeta Primaru, de 63 de ani, din Constanţa.

Cititori fideli

„Întotdeuna cumpăr ziarul «Adevărul» şi am toată colecţia «100 cărţi pe care trebuie să le ai în bibliotecă». Eu sunt pensionară, dar le cumpăr pentru fiica mea, care este acum în concediu postnatal, şi poate, într-o bună zi, se vor bucura şi nepoţii mei de ele“, a declarat Maria Puşcaşu, de 62 de ani, din Constanţa.

Stocurile s-au epuizat în scurt timp, constănţenii fiind dezamăgiţi că nu au mai găsit ziarul cu primul volum din colecţia „101 cărţi de citit într-o viaţă“. 
„Eu am primit 50 de cărţi, pe care le-am terminat într-o oră“, a spus o vânzătoare din zona Tomis Nord.

Următorul volum din „Crimă şi pedeapsă“ va fi distribuit joia, împreună cu ziarul „Adevărul“, la preţul de 12,99 lei.

Următoarele titluri din colecţie

La 21 octombrie va apărea Crimă şi pedeapsă vol. 2; la 28 octombrie - Legiunea blestemaţilor, de Sven Hassel, iar la 4 noiembrie - Răscoala, de Liviu Rebreanu.

Vor urma, în săptămânile viitoare, alte titluri de referinţă ale literaturii universale, dintre care se detaşează „Muntele vrăjit“, de Thomas Mann, „Lupul de stepă“, de Hermann Hesse, dipticul „Viţelul de aur“ şi „Douăsprezece scaune“, ale scriitorilor satirici ruşi Ilf şi Petrov.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite