Constanţa: „Bate vânt bun pentru litoral“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Operatorii din turism şi hotelierii sunt încântaţi de numărul mare de turişti care au sosit deja în staţiunile de pe litoral. Cei mai mulţi su sosit în staţiunile Mamaia şi în Vama Veche.

VEZI AICI GALERIE FOTO!
„Suntem siguri că gradul de ocupare va fi de 100 la sută. Noi am estimat că vor fi cereri pentru 90 la sută din locurile de cazare disponibile, dar ne-am trezit cu foarte multe cereri la recepţie. Ne sunăm între noi să vedem cine mai are locuri să preia turiştii“, a declarat Nicolae Bucovală, preşedintele Asociaţiei Patronale Mamaia.

Corina Martin, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea Turismului Litoral - Delta Dunării, subscrie celor declarate de Nicolae Bucovală. „Ne-am trezit cu foarte multe cereri la recepţie. Bate vânt bun pentru litoral“, declară Corina Martin.

Şi în Staţiunea Tineretului turiştii au ales să se distreze. „Faţă de anul trecut sunt mai mulţi turişti. Nu aş putea estima un număr exact, dar vineri seara, numărul celor sosiţi depăşea 3.000. Ne aşteptăm la mai mulţi“, spune Traian Cristea, primarul din Costineşti.

Dublu față de anul trecut

Turiştii dornici de ceva mai multă linişte au ales staţiunile dinspre sudul litoralului. „Nu sunt atât de mulţi, dar, comparativ cu anul trecut, sunt aproape dublu. Oricum sunt multe hoteluri, care nu au încălzire. Noi suntem mulţumiţi şi aşa“, a declarat Lucian Iftimie, preşedintele Asociaţiei Investitorilor din Staţiunea Turistică Venus.

Record de turişti la 2 Mai - Vama Veche

Cei mai mulţi turişti au ales să petreacă minivacanţa de 1 Mai în sudul extrem al litoralului. „Staţiunile 2 Mai şi Vama Veche sunt aproape pline şi văd că încă mai vin. Noi am vrea ca cei mai mulţi turişti să vină la noi“, a declarat Nicolae Urdea, primarul comunei Limanu.

LITORAL 2010 - Citiți aici cele mai noi știri de pe litoral

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite