Au început pregătirile pentru Ziua Marinei

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai aşteptată sărbătoare a verii este deliciul localnicilor şi turiştilor care vin special pe litoral la 15 august pentru manifestarea de amploare. Astăzi, zeci de turiști au privit repetițiile militarilor pentru Ziua Marinei.

Tradiţionala defilare implică sute de militari ai Forţelor Navale Române care fac parte din programul festiv.  Pe faleza Cazinoului din Constanţa au început azi repetiţiile pentru marea defilare de Ziua Marinei. Evenimentul nu a scăpat atenţiei turiştilor, unii dintre ei venind pe litoral special pentru Ziua Marinei. 

Click aici pentru galerie foto


 
Elicoptere ale Forţelor Navale au simulat exerciţii de salvare a unor militari dintr-o zonă de luptă, fanfara a acompaniat fastuoasele defilări, iar Zeul Neptun a salutat publicul, iar pe mare aveau loc concursuri cu ambarcaţiuni. Totul s-a petrecut în faţa turiştilor curioşi şi a aparatelor de fotografiat ale acestora.
Şi în acest an, cel ce va ţine tridentul care învolbură marea este profesorul de sport Naie Oprişan, cadru didactic la Academia Navală „Mircea cel Bătrân“, care va binecuvânta astfel călătoriile marinarilor: „Fie ca tridentul să domolească ori de câte ori este nevoie zbuciumul apelor şi, prin mărinimia sa, furtuna să ocolească navele româneşti, oriunde vor naviga!“.

image

Citiți în de mâine programul manifestărilor de Ziua Marinei!

Ştampilă Constanţa
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite