Constanţa: Zilele Recoltei la Cernavodă şi Mangalia

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Belşugul toamnei la Ziua Recoltei
Belşugul toamnei la Ziua Recoltei

Primăriile din Cernavodă şi Mangalia au organizat pentru ieri şi astăzi Sărbătoarea Zilelor Recoltei. Chiar dacă vremea nu a fost favorabilă, frigul şi ploaia nu i-a ţinut în casă pe cernavodenii şi mangalioţii care au dorit să-şi cumpere provizii pentru iarnă.

Oamenii au fost atraşi de muzica ce răsuna şi de mirosul îmbietor ce se ridica de la grătare.
„Chiar dacă soarele nu ne zâmbeşte în această zi, să privim ploaia ca pe un semn de bogăţie pentru recoltele toamnei şi să ne bucurăm de o zi petrecută împreună, la o friptură la grătar stropită cu tulburel proaspăt, în timp ce doamnele noastre vor prospecta piaţa pentru a face cumpărăturile de toamnă. Muzica populară de calitate ne va completa ziua, astfel încât să nu mai simţim frigul şi vântul“, a declarat Mihai Claudiu Tusac, primarul municipiului Mangalia.

La această sărbătoare a participat o delegaţie din Bulgaria care a prezentat celor interesaţi un produs tradiţional bulgăresc, ouă de Toşevo, produs ce urmează să fie comercializate şi pe piaţa din Mangalia.

Cele mai căutate produse au fost specialităţile de carne afumată, legumele de sezon, mierea, strugurii, mustul şi tulburelul.

Constanţa



Partenerii noștri

image
canal33.ro
Ultimele știri
Cele mai citite