Copila care a postat cea mai admirată poză de pe Facebook: „Constanţa îngheţată" by Viviana Tudor

0
Publicat:
Ultima actualizare:

În ultimele zile, o fotografie postată de o fetiţă de 11 ani din comuna Cumpăna a făcut furori pe reţelele de socializare. Este vorba de o imagine de iarnă în care valurile au prins în capcană faleza, băncuţele şi două autoturisme. Totul este încremenit în gheaţă.

Fotografia „virală“ a fost postată de Viviana Zaharia, elevă în clasa a IV-a la şcoala generală din comuna Cumpăna.
Iniţial, toată lumea a crezut că poza aparţine fetiţei de 11 ani. Albumul hibernal, denumit „Constanţa îngheţată“ a fost distribuit de peste 500 de persoane pe Facebook, iar poza respectivă de peste 10.000 de ori. Şi cifrele cresc de la oră la oră.

Cea mai admirată poză pe Facebook. Foto: Philip Lutzak

Poza a primit comentarii la superlativ. Unii chiar au spus că poza nu este făcută în Constanţa, deşi peisajul este asemănător. Alţii au răspuns : „Ştiu !“. Dar nu mai conta. Şi-au zis că poza merita văzută şi de alţii, indiferent de unde era şi cine a surprins peisajul de basm. Şi, prin urmare, au postat-o şi ei pe pagina lor de socializare.

Un gest nevinovat

Toată confuzia a avut la bază un gest nevinovat al unei copile. Viviana a căutat pe Google poze cu marea îngheţată pentru a le arăta mătuşilor ei din Italia cum arată Constanţa. „Am dat căutare pe Google «marea îngheţată», «Cazino» şi am ales câteva poze pe care le-am pus într-un album“, povesteşte ea.

Imagini de poveste de la Constanţa, cu marea îngheţată, într-o galerie publicată de Daily Mail

Viviana intră în fiecare zi pe Facebook, unde ţine legătura cu surorile tatălui ei. „Mulţi m-au felicitat pentru poze şi m-au întrebat dacă le pot folosi şi ei!“, mărturiseşte eleva. La un moment dat s-a speriat când a văzut ce importanţă i se dau pozelor de pe pagina ei de Facebook.

Spectacol rar în Portul Tomis: Marea a îngheţat! Imagini incredibile

Întrebată despre poze, bunica ei, Mioara Tudor, a spus că atunci când a nins a fost cu tatăl ei pe faleză în Constanţa să vadă marea îngheţată şi a crezut iniţial că nepoata ei le-a făcut. Apoi s-a dumirit femeia. A aflat că, pe lângă pozele pe care le-a făcut Viviana, a mai copiat şi alte câteva de pe Internet.

Constănţenii au ieşit la plimbare pe faleza Cazinoului

Copila este crescută de bunici şi de tată. Pe mama sa nu a mai văzut-o de aproape trei ani. „Părinţii ei sunt în proces. Deşi o cheamă Zaharia, ea se semnează Tudor, aşa cum îl cheamă pe tatăl său. Dar e o fetiţă minunată. Mă ajută foarte mult în gospodărie. În vara trecută, când am fost operată, ea a dat de mâncare la păsări!“, o laudă bunica.
Viviana este printre primii şi la învăţătură. Cel mai mult, Vivianei îi place istoria. „Acum învăţăm despre istoria României şi îmi place foarte mult“, spune eleva.

Cine este artistul


Fotografia care a făcut furori a fost realizată de Philip Lutzak la Geneva în anul 2005. Ea face parte dintr-un album mai amplu, în care autorul, pasionat de spectacolul iernii, a surprins diferite imagini din portul Geneva: copaci încremeniţi, bănci învelite în gheaţă, bărci scufundate de vânt, dantela de gheaţă de pe mal.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite