Constanta: World Vision a planificat vacața pentru copiii săraci din Constanța

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Organizația World Vision și-a propus în această vară ca micuții din zonele rurale ale județului Constanța să aibă parte de distracție și relaxare. Sute de copii din mai multe localități ale județului vor la participa la diverse activități, cum ar fi cursuri de dans popular, tabere sau manifestări sportive.

Copiii din comuna Cumpăna sunt aşteptaţi în fiecare zi de luni, miercuri şi vineri să participe la jocuri sportive în aer liber, concursuri, pictură, desene pe asfalt, dans modern și excursii la lăcaşe de cult. La Corbu, aproximativ 100 de copii vin la cursurile de dans popular, dans modern, de muzică şi calculator. De asemenea micuții din Corbu şi cei din Vadu vor lua parte la activităţi sportive organizate pe nisip şi la cabana Cristiana.

În satul Cobadin, funcţionează un Club de sănătate, unul de Artă, de Desen şi un Club de dans modern şi popular. 15 copii îndrumaţi de un voluntar World Vision se întâlnesc săptămânal la Clubul de Artă şi realizează diverse obiecte decorative cum ar fi rame, semne de măsurat înălţimea, fotografii, brăţări personalizate, talismanul viselor, ceasuri, brelocuri, pălării, semne de carte, şepcuţe şi altele.

Excursii și tabere de creație 

În cadrul proiectului „Împreună pentru viitor”, 60 de tineri şi părinţii lor vor participa la întâlnirile de dezvoltare spirituală organizate la Medgidia, Cogealac şi Constanţa, primind în dar din partea organizaţiei, Biblii ortodoxe şi Mica Biblie. Cei 100 de beneficiari ai proiectului vor merge în excursie la cetetea Histria şi la mănăstirile din judeţ, iar alţi 80 de tineri vor participa la un Forum, în luna august şi la o tabără de creaţie, în luna septembrie. 35 de copii cu dizabilităţi de la Cernavodă, Medgidia şi satele aferente, beneficiari ai proiectului “O şansă copiilor cu dizabilităţi” -  Cernavodă, vor merge într-o excursie la mănăstirile Sfântul Andrei şi Dervent, iar 22 dintre ei vor pleca în trei tabere organizate în Apuseni, la Iaşi şi la Călimăneşti -Căciulata. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite