Cursuri gratuite de limba bulgară la Universitatea „Ovidius“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Din septembrie, la Universitatea „Ovidius“ vor fi organizate cursuri gratuite de limba bulgară, în cadrul unui proiect transfrontalier româno-bulgar.  Cursurile se vor desfășura pe o perioadă de șase luni.

În proiectul Cross-Border University Network for Intercultural Communication sunt  implicate Universitatea „Ovidius“, Universitatea din Craiova, Universitatea „Sf. Chiril şi Sf. Metodie“ din Veliko-Târnovo (partener principal), Universitatea „Angel Kanchev“ din Ruse şi Institutul „Elias Canetti“ din Ruse.

Dacă în universitățile românești vor fi organizate cursuri de limba bulgară, studenții din Bulgaria vor putea învăța sau aprofunda limba română. Cursurile sunt gratuite în ambele țări, iar obiectivul prioritar este atingerea nivelului de limbă A2-B1, la finalul celor şase luni de studiu. Pot participa  profesori, studenţi și toți cei interesați de limba şi cultura bulgară.

Proiectul își mai propune dezvoltarea de parteneriate între reprezentanţi ai administraţiei locale şi ai mediului de afaceri din România şi Bulgaria, care să vină în sprijinul educaţiei din universităţile regiunilor lor. De asemenea, se urmărește pregătirea profesorilor universitari şi dezvoltarea unui curriculum de master în  comunicare interculturală.




Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite