Constanta: Update/Cele mai inundate localităţi: Constanţa şi Valu lui Traian

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanta: Update/Cele mai inundate localităţi: Constanţa şi Valu lui Traian
Constanta: Update/Cele mai inundate localităţi: Constanţa şi Valu lui Traian

Pompierii au muncit aproape 24 de ore la evacuarea apei de pe străzi, dar şi din curţile şi casele oamenilor. Autorităţile urmează să evalueze, mâine, pagubele provocate de furtuna de noaptea trecută, dar şi de ploile care au mai căzut în cursul zilei de astăzi.

Dispeceratul Inspectoratului pentru Situații de Urgență  „Dobrogea” a preluat, astăzi,  peste 70 de noi solicitări prin Sistemul Unic de Apel de Urgență 112, iar pompierii s-au deplasat în zonele critice pentru a ajuta la evacuarea apei.

Zeci de angajaţi au venit în ajutorul oamenilor loviţi de şuvoaie şi s-au folosit mai multe autospeciale şi utilaje. În localitatea Valu lui Traian, intervenţiile au durat mai mult din cauză că străzile au fost inundate, iar apa dintr-un canal aflat în apropierea Penitenciarului Valea Seacă a deversat și a intrat în 17 case și 130 de curți și grădini. Pompierii au reuşit să scoată apa din locuinţele oamenilor, iar mâine, pagubele vor fi evaluate.

Regia Autonomă Judeţeană de Apă Constanţa a acţionat cu utilajele proprii pentru decolmatare, iar din cele 25 de sesizări venite de la populație au mai rămas câteva de rezolvat. Purtătorul de cuvânt, sg.maj, Paula Anghel, Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă nu a putut oferi date despre avariile electrice întrucât la numerele de telefon ale Enel Dobrogea nu a răspuns nimeni.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite