Caroline Gy, o franţuzoaică pe scena Teatrului Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski. Spectacol de „Sărbătoare luminată“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mezzosoprana Caroline Gy, invitata de onoare a Sărbătorii Luminate de la TBOD
Mezzosoprana Caroline Gy, invitata de onoare a Sărbătorii Luminate de la TBOD

Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski vă invită miercuri, 11 aprilie, ora 19, la spectacolul „Trăieşte clipa – Sărbătoare luminată“, ce are în program Requiem-ul de Mozart. Cântă Roxana Bageac, Doru Iftene şi Sorin Drăniceanu (Craiova), iar dirijor este Radu Ciorei.

Invitata de onoare este mezzo-soprana de origine franceză Caroline Gy, care se află pentru prima oară pe o scenă din România. Ea a acordat un interviu organizatorilor de la TBOD, pe care îl redăm în continuare.

TNOB: Sunteti o mezzo-soprana cu studii postuniversitare în domeniul informaticii. Cum a influentat acest fapt abordarea muzicii?
Caroline Gy: Stiinta formeaza un spirit şi un raţionament structurat. Acest lucru este vizibil in descifrarea şi respectarea măsurii pentru care am o abordare “ştiinţifica”… În interpretare, din potriva, am o abordare emoţionala şi plina de sensibilitate... si deloc stiintifica!

TNOB: Ce preferati: teatrul sau spatiile deschise?
CG: Îmi place să cânt în săli de concert şi biserici. Sa cânt într-un spaţiu deschis este foarte atractiv, nu se simte nici o limită, dar problemele acustice sunt foarte importante şi calitatea sunetului este dificil de oferit.

TNOB: Care sunt provocările întâmpinate în interpretarea diferitelor roluri?
CG: Rolurile de mezzo-soprană sunt roluri de caracter puternic: Carmen, Dalila, Charlotte, Marguerite (Berlioz), Dorabella, Eboli. Este o provocare pentru mine fizica (blonda si cu ochi albastri), pentru a mă transforma într-o Carmen. Este o provocare intelectuală pentru a juca Dalila, care a sedus si a trădat cu sange rece. Dar atunci când provocarea este îndeplinită, este o placere!

TNOB: Ati interpretat rolurile de operă clasică si opera baroc. Aveţi o perioadă preferata in istoria muzicii?
CG: Nu aş vorbi despre perioada preferata, dar pot spune ca: am o atractie puternica pentru opere de Mozart şi Verdi, acum pregătesc rolul Dalila şi am descoperit o mare bogăţie la opera franceză.

TNOB: Care sunt aşteptările dumneavoastră de la publicul constanţean?
CG: Ma astept sa vad un public bucuros sa asculte Requiem-ul lui Mozart, pe care il iubesc… aceasta fiind una dintre primele lucrări pe care le-am cântat în concert, atunci când am debutat.

 TNOB: Cum aţi descrie concertul pe care il susţineti pe 11 aprilie la Teatrul Naţional de Operă şi Balet Oleg Danovski?
CG: Cred că acest concert va fi emotionant. Am avut deosebita onoare sa fiu invitata de Maestrul Ciorei să cânt la Teatrul Naţional Oleg Danovski. Acesta este botezul meu muzical din România.

TNOB: Veti mai sustine si alte concerte în timpul vizitei dumneavoastră în România?
CG: Această călătorie va fi un pic mai scurta, pentru a putea da mai multe concerte, dar voi reveni curand cu un recital de operă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite