Ediție aniversară Stufstock 10. The Subways și Dubioza Kolektiv au confimat participarea la ediţia jubiliară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Iris - concert incendiar
Iris - concert incendiar

Cel mai vechi festival românesc de muzică rock împlinește 10 ani și anunță primele trupe care au confirmat participarea la ediția aniversară din acest an: The Subways și Dubioza Kolektiv.

Festivalul Stufstock se va desfășura în perioada 23-29 iulie 2012 pe plaja nordică a localității Vama Veche, spune Ramona Crângașu, PR Stufstock
Produs de casa de producție Revolver, Stufstock respectă tradiția de a promova muzica de calitate, românească și internațională, și anunță primii participanți pentru 2012: The Subways și Dubioza Kolektiv.
Două trupe internaționale, două stiluri muzicale diferite și doar două dintre numele ce vor urca pe scena din Vama Veche la Stufstock 10. Mai multe trupe vor fi anunțate în curând.

The Subways este o trupă de indie rock originară din Marea Britanie ce s-a lansat în anul 2005. Piesa „Rock & Roll Queen” de pe albumul de debut a fost inclusă pe coloana sonoră a unor producții cinematografice ca „Live Free or Die Hard”, regizat de Len Wiseman, serialul „The O.C.” și în binecunoscutul „RocknRolla” al lui Guy Ritchie. Trupa are la activ până în prezent trei albume de studio – „Young For Eternity”(2005), „All or Nothing” (2008) și „Money & Celebrity” (2011).
Britanicii de la The Subways au deschis concerte Foo Fighters și au cântat în numeroase festivaluri (Reading and Leeds, Glastonbury, T in the Park, Download, Oxegen etc.)

Dubioza Kolektiv este o trupă din Bosnia și Herzegovina, cunoscută pentru stilul muzical aparte ce îmbină elemente de hip-hop, reggae, dub, rock și folclor bosniac. Cu un show exploziv și o apariție live extraordinară, Dubioza și-a câștigat statutul de una dintre cele mai bune și mai populare trupe din Europa de Est. Albumul „Wild Wild East”, lansat în vara anului trecut, le-a adus recunoașterea internațională binemeritată.
Venind dintr-o țară cu o tulbure istorie recentă, Dubioza Kolektiv au făcut prin muzica lor propriul mesaj de pace și toleranță, un mesaj critic la adresa corupției, injustiției și naționalismului extrem, un mesaj puternic ce vine din experiența războiului prin care a trecut Bosnia.

Cea mai titrată trupă de reggae, pe scena Stufstock 10

Cu sute de mii de albume vândute în toată lumea, Dub Incorporation este cea mai titrată și longevivă trupă reggae a momentului. În cei peste 10 ani de existență, Dub Incorporation a influențat piața reggae europeană prin stilul eclectic, care definește toate cele 5 albume lansate pe piață.
Printre piesele care i-au consacrat se numără “Rudeboy” și “My freestyle”, fredonate de iubitorii de reggae din toată lumea.
Pe 27 iulie, la cererea publicului, Dub Incorporation ajung  și în România, pe scena celui mare mare festival open air de la malul mării - Stufstock 10, unde promit un show cum nu a mai vazut Vama Veche.  

Înființată  în 1997, în Saint Etienne (Franța), trupa Dub Incorporation  a reușit  să reîmprospăteze stilul reggae prin abordarea ingenioasă a unui mix de stiluri: dub, dancehall, ska și chiar rap, cu influențe arabe  și africane.

Dub Incorporation și Stufstock-10 ani îi așteaptă pe 27 iulie, pe plaja nordică a stațiunii Vama Veche pe toți iubitorii de muzică de calitate, pentru a cânta împreună single-uri precum: “My freestyle”, “Rudeboy” și “Jump up”,  dar și pentru a se bucura de atmosfera aniversară Stufstock- 10 ani.

Istoric Stufstock- Şi au trecut 10 ani…



Primul festival STUFSTOCK a strâns pe plaja din Vama Veche, în anul 2003, peste 15.000 de vamaioţi şi, cu sprijinul mass media, a devenit unul dintre cele mai cunoscute festivaluri de muzică rock din sud-estul Europei. STUFSTOCK 2 a câştigat amploare, astfel, la eveniment aveau să participe 30 de artişti şi formaţii de muzică rock, 150 de muzicieni la 100.000 de wati de sunet şi lumină. Un total de 18 ore de transmisie live şi 20.000 de oameni prezenţi.

STUFSTOCK 3 bate recordul înscris cu un an în urmă, trei zile de concert live, 41 de trupe participante, şapte trupe internaţionale şi 30.000 de oameni. La STUFSTOCK 4 au fost amenajate 3 scene, pe care au concertat peste 40 de trupe atât din România cât şi din ţările vecine, eveniment la care au participat peste 10.000 de oameni. STUFSTOCK 5 Greenfest a adus în Vama Veche 50 de trupe în patru zile de festival, la care au participat 20.000 de oameni şi 100 de voluntari. În 2008, la STUFSTOCK 6, au cântat 50 de trupe, pe două scene, în faţa a 8.000 de oameni. Printre trupele străine participante la ultimele ediţii se numără: Cradle of Filth, Toy Dolls, The Dandy Warhols, Defunkt, Kultur Shock, Air Traffic, Farfarello, dEUS, Apocalyptica. Stufstock 7 a găzduit peste 15.000 de oameni care au venit pentru rock-ul românesc, reprezentat pe plaja din Vamă de Zdob şi Zdub, Timpuri Noi, Celelalte Cuvinte, Baniciu & Kappl, Ovidiu Lipan Ţăndărică, E.M.I.L., Urma, Z.O.B., Luna Amară, Mike Godoroja & Blue Spirit, Trooper, Kumm, The Amsterdams.

Stufstock 8 și 9 au adus schimbări în experiența pe care organizatorii au propus-o publicului din Vama Veche. Astfel, din 2010, festivalul a dezvoltat conceptul de RockArt, adică rock și artă. Trupelor de muzică de pe scena festivalului li s-au alăturat actori în reprezentații inedite de teatru, fotografi amatori și profesioniști în workshopuri de artă fotografică, proiecții de filme, lecții de muzică prin școala de rock RockSchool, concursuri și selecții pentru trupele tinere. Acestora li s-a pus la dispoziție o „rampă de lansare” în virtutea tradiției Stufstock, un eveniment susținător și promotor al muzicii românești.

Stufstock s-a dovedit în istoria sa de 9 ani a fi mai mult decât un festival: o experiență.
Iar anul acesta experiența Stufstock împlinește 10 ani!




Public
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite