Constanţa: Anchetă la Spitalul de Urgenţă Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cea mai mare unitate spitalicească din Constanţa, Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă, a ajuns în vizorul Ministerului Sănătăţii. Instituţia este verificată până la data de 10 iulie de o comisie mixtă din cadrul ministerului din cauza datoriilor acumulate la furnizorii de medicamente şi materiale sanitare.

În afară de Spitalul de Urgenţă pe lista neagră mai figurează şi unitatea sanitară din Cernavodă.

În urmă cu aproximativ două săptămâni, directorul Spitalului de Urgenţă Constanţa, dr. Ion Niculescu a declarat că suma alocată spitalului este insuficientă. „Banii sunt către zero în ceea ce priveşte medicamentele, utilităţile şi materialele sanitare. Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate nu a dat niciuun ban în plus spitalului“.

Se face analiza serviciilor nedecontate

Directorul executiv al Direcţiei de Sănătate Publică Judeţeană, dr. Camelia Ciobotaru a declarat că obiectivul principal al controluluieste analiza şi controlul serviciilor medicale realizate şi nedecontate.

„Cele două unităţi  care înregistrează datorii sunt Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa şi Spitalul Orăşenesc din Cernavodă“, a precizat aceasta. Ambele spitale vor fi luate la puricat de specialişti din Călăraşi, Ialomiţa şi Galaţi.

Ciobotaru a mai declarat că managerii celor două spitale trebuie să prezinte în maxim două zile o serie de acte cu privire la planurile de achiziţii,  serviciile externalizate şi costurile acestora, numărul pacienţilor internaţi şi externaţi, costul mediu/zi de spitalizare, costul medicamentelor/zi sau numărul de bolnavi internaţi la un medic/asistentă medical/infirmieră etc.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite