Carderul Radu Popescu, care l-a ucis pe antrenorul de fotbal Vasile Luban, a fost eliberat din arest pentru a doua oară

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Radu Popescu şi-a ascuns faţa
Radu Popescu şi-a ascuns faţa

Fiul unor consilieri juridici de la Agenţia Domeniilor Statului, Radu Popescu (25 de ani) este judecat în două dosare: unul al accidentului mortal din noiembrie 2011 în care şi-a pierdut viaţa antrenorul Luban şi altul al furturilor de pe carduri comise în perioada 2008-2009 împreună cu complicele său Mircea Cristian Frăţilă.

Eliberat în primul dosar după trei luni de arest, Popescu a fost din nou arestat la 17 martie în cel de-al doilea dosar. În cazul furtului informatic, instrumentat de DIICOT Constanţa, anchetatorii stabiliseră că Radu Popescu acţiona la bancomate împreună cu Mircea Cristian Frăţilă.

Cei doi montau pe ATM-uri "pisicuţe", adică dispozitive de furat informaţii de pe carduri, cu care se pot retrage apoi sumele din cont. Popescu şi Frăţilă au prejudiciat nenumăraţi posesori de conturi, din toată ţara, cu suma totală de 100.000 de lei noi.

Carderii primiseră mandat de arestare preventivă pentru 29 de zile de la Tribunalul Constanța, dar recursul le-a fost favorabil. Magistraţii Curţii de Apel Constanţa au decis joi că Popescu nu poate sta după gratii în condiţiile unui viciu de procedură invocat de apărare: neaudierea inculpatului.

Recursul în dosarul uciderii antrenorului Vasile Luban va fi judecat la Curtea de Apel la data de 15 mai. Radu Popescu a condus beat şi drogat, omorându-l pe antrenor în staţia de autobuz într-o dimineaţă de duminică, după ce petrecuse toată noaptea în club.

Citeşte ce s-a întâmplat în acest caz

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite