Cât ne costă proiectele europene în Constanţa şi staţiunea Mamaia

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Consilierii locali au decis la şedinţa de luni să contracteze o finanţare rambursabilă în valoare de 64.500.000 lei pe o perioadă de până la 5 ani. Primăria nu reuşeşte să finanţeze proiectele începute, dar nici să le demareze pe cele noi.

Este vorba de mai multe investiţii în Constanţa şi staţiunea Mamaia. Multe dintre ele nici nu au autorizaţie de construire.
Este vorba de realizarea parcării de la Spitalul Judeţean, promovarea zonei turistice Constanţa – Mamaia, restaurarea şi reamenajarea promenadei şi a spaţiilor verzi din zona Vraja Mării-Cazino-Port Tomis, realizarea promenadei turistice în Mamaia

Banii vor zbura pe pasarele

Banii se vor cheltui şi pentru reamenajarea zonei pietonale din centrul istoric al municipiului Constanţa şi restaurarea construcţiilor din zona istorică.
Pasarelele sub formă de val, iaht şi năvod cu pescăruşi vor scoate mulţi bani din buzunarul constănţenilor. Radu Mazăre, primarul Constanţei, le caracteriza anul trecut „operă de artă. Ele vor deveni simbolul acestei staţiuni", spunea el. Din păcate, nu s-a obţinut încă acordul de mediu pentru investiţie.
Tot cu bani de împrumut se va extinde şi Căminul de bătrâni, se va construi o zonă de acces în portul turistic Tomis şi se va consolida Pasajul Filimon Sârbu. Punerea în valoare a vestigiilor arheologice ale Cetăţii Tomis se va face tot cu bani de împrumut.

Ce zic arhitecţii


Alexandru Bălan, vicepreşedintele Ordinului Arhitecţilor din România, a spus că de principiu, orice investiţie este benefică pentru Constanţa, însă trebuie să se stabilească priorităţile. „Pe noi nu ne interesează Mamaia, ne interesează Constanţa. Noi nu avem o piaţă civică a oraşului, unde să se ţină manifestaţii, întâlniri, conferinţe“, a spus Alexandru Bălan.
Arhitectul spune că oraşul Constanţa nu are nevoie de bazar oriental „Nu ne trebuie aşa ceva. Noi suntem europeni, nu orientali“, spune el.
Specialiştii spun că şoseaua de coastă nu este suficientă pentru consolidarea malurilor. „Malul va aluneca cu tot cu şoseaua de coastă“, spune arhitectul.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite