Autobuzele vor circula până la ora 23.00 începând cu luna viitoare

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Conducerea Regiei Autonome de Transport în Comun Constanţa a revenit asupra deciziei de a reduce programul de lucru până la ora 22 ca urmare a reclamaţiilor venite din partea călătorilor.

„Am luat această decizie din considerente sociale. Mai mulţi călători s-au plâns că nu au cu ce să ajungă acasă întrucât lucrează în schimbul 2 şi atunci s-a luat decizia să revenim asupra deciziei“, a spus Timur Ibraim, directorul Marketing - Publicitate din cadrul RATC.
Regia de transport a decis că de la 9 ianuarie ultima cursă să plece la ora 22.00 ca urmare a crizei financiare prin care trece regia, dar şi al scăderii numărului de călători.
„Suntem într-o criză acută. Regia are de încasat de la Casa de Pensii 7.000.000 de lei. Acestea sunt restanţe pe anul 2011. Mai avem de recuperat şi din 2010 suma de 1.600.000 de lei. Sunt bani pe care trebuie să-i primim pentru serviciile pe care le-am prestat pentru cei care au dreptul să călătorească gratuit pe mijloacele de transport în comun“, a spus Timur Ibraim.
Autobaza RATC are în prezent 200 de autobuze, toate funcţionale. Cine vrea să circule după ora 22.00 o poate face cu microbuzele, care-şi păstrează acelaşi program de lucru - până la ora 23.00. Un bilet de călătorie costă un leu.

Transport mai scump ca la Bucureşti

Constănţenii plătesc pentru o călătorie 1,75 lei. Preţul nu s-a modificat de peste un an şi jumătate şi reprezentanţii regiei spun că nici nu intenţionează să facă acest lucru în viitorul apropiat. Un abonament pe o linie costă 55 de lei, pe două linii 80 de lei, iar pe toate liniile 110 lei.
O călătorie în Constanţa este mai scumpă ca la Bucureşti, unde preţul unui bilet este de 1,3 lei şi la Galaţi unde un bilet costă 1,5 lei, dar mai ieftină ca la Iaşi, unde o călătorie costă 1,9 lei şi la Timişoara unde se plătesc 2 lei pentru o călătorie.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite