Poarta Albă, Fetești, Țăndărei și Fierbinți – județul Ialomița vor avea staţii de epurare moderne în 2013

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Imagini de la semnarea contractului
Imagini de la semnarea contractului

Pe data de 5 octombrie 2011, la sediul central al SC RAJA SA Constanţa a avut loc semnarea contractelor de lucrări ce vizează stațiile de epurare din localitățile Poarta Albă, Fierbinți, Țăndărei și Fetești.

Patru stații de epurare moderne vor fi finalizate în 2013 în localitățile Poarta Albă, Fetești, Țăndărei și Fierbinți – județul Ialomița. Aceste contracte fac parte din Programul Operaţional Sectorial de Mediu Axa 1 „Extinderea şi modernizarea sistemelor de apă şi apă uzată”. Valoarea acestui ambițios proiect derulat de SC RAJA SA Constanta se ridică la 1,15 miliarde lei (aproximativ 271 milioane de euro).

Programul european, denumit generic POS MEDIU are la Constanţa două componente mari: „Reabilitarea Staţiei de Epurare ape uzate Eforie Sud” în valoare de 139 milioane lei şi „Reabilitarea şi modernizarea sistemului de alimentare cu apă şi canalizare în regiunea Constanţa - Ialomiţa” în valoare de 1,07 miliarde lei, componentă din care fac parte și cele patru contrate de lucrări ce au fost semnate ieri.

Ioan Martin, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Ialomiţa, a declarat că judeţul pe care îl reprezintă are o situaţie deosebită, în sensul că mai sunt localităţi care nu pot accesa fonduri europene pentru dezvoltarea infrastructurii, întrucât nu fac parte din nicio Asociaţie de Dezvoltare Intercomunitară şi nici nu au un operator regional. Atât oraşul Feteşti, cât şi Ţăndărei şi Fierbinţi aveau mare nevoie de investiţii masive în sistemele de apă şi canalizare, iar bugetele locale nu ar fi putut susţine partea de cofinanţare impusă de programele sectoriale ale UE. Practic, implicarea SC RAJA SA a fost salvatoare pentru toate localităţile care acum sunt prinse pe lista de investiţii ce vor fi finalizate până în anul 2013. La Fierbinţi, de exemplu, investiţia va fi luată aproape de la zero, deoarece în localitate nu există canalizare, iar sistemul de alimentare cu apă măsoară numai 10 km.
   

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite