Constanţa: Protest în Portul Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Protest în Portul Constanţa
Constanţa: Protest în Portul Constanţa

Agenţia Naţională de Salvare a Vieţii Omeneşti pe Mare (ARSVOM) este la un pas de a fi desfiinţat. Angajatii agenţiei nu au stat cu mainile în sân şi au protestat astăzi împotriva deciziei guvernanţilor în speranţa că aşa îi vor îndupleca şi nu vor rămâne astfel pe drumuri, mai ales că, spun ei, nu există la această oră în ţara noastră o altă structură de profil care să poată interveni în cazde accidente maritime

Aşa că oamenii au întrerupt lucru pentru a-şi face cunoscute toate problemele şi spun că banii câştigaţi de la agenţie abia le acoperă cheltuielile de zi cu zi. "eu nu stiu daca dl Berceanu s-a referit la noi ca la cei care cistiga la agentiile alea sume exorbintante de 30.000-40.000 lei  dar noi muncim pe 600 lei salariu ceea ce nu mi se pare corect.

Cel mai mare salariu la agentia ai carei angajati salveaza oamenii de pe mare in timp de furtuna,este de 1000 lei", ne explică Iulian Olaru-liderul de sindical ARSVOM. Sindicaliştii mai afirmă că ministrul Berceanu vrea ca agenţia să treacă în subordinea Portului Constanţa, deşi de-a lungul timpului au fost investite sume uriaşe pentru echipamente achiziţionate în special din bani europeni.

Dedecizia ministrului Transporturilor sunt afectaţi peste. Cei 200 de ofiţeri maritimi, specialişti în depoluare, dar şi scafandri care speră că Ministerul Transporturilor să renunţe la desfiinţarea singurei unităţi de salvare navală din România. Sindicaliştii sunt decişi să îşi facă dreptate şi ameninţă că vor recurge la toate formele de protest..

Ei nu exclud înstiinţarea Comisiei Europene în domeniul transporturilor. ARSVOM şi-a desfăşurat activitatea fără pauză în ultimii 30 de ani sub titulatura de Grupul de Intervenţie şi Salvare navală. În urmă cu cinci ani şi-a schimbat numele în intervenţia Uniunii Europene.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite