Constanţa: Bunuri contrafăcute, capturate în Portul Constanţa Sud

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Bunuri contrafăcute, capturate în Portul Constanţa Sud
Constanţa: Bunuri contrafăcute, capturate în Portul Constanţa Sud

Sute de piese pentru maşini de îngheţată, piese auto şi încălţăminte, în valoare de aproximativ 85.000 de euro, susceptibile a fi contrafăcute, au fost capturate în Portul Constanţa Sud. Produsele ajunseseră în România în trei containere, din China şi Coreea de Sud.

Vameşii de la Biroul Constanţa Sud au efectuat, în baza analizei de risc, un control amănunţit asupra a trei containere sosite din China şi Coreea de Sud şi care aveau ca destinaţii finale trei firme din România. În urma controlului, vameşii au descoperit peste 7.200 de produse - piese auto, purtând semnul figurativ al firmei General Motors, precum şi încălţăminte, cu însemnele firmelor Dolce&Gabbana şi Gucci, mărfuri susceptibile a aduce atingere asupra drepturilor de proprietate intelectuală a mărcilor respective.

În urma controlului vamal au mai fost descoperite şi piese pentru maşini de ingheţată, ce nu fuseseră declarate organelor vamale. Dacă ar fi fost comercializate pe piaţă, la preţul produselor originale, valoarea totală a mărfurilor s-ar fi ridicat la aproximativ 452.500 de lei. Bunurile au fost reţinute de către autoritatea vamală, în vederea trimiterii spre expertizare.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite