Deţinuţii de la Poarta Albă, învăţaţi să fie părinţi mai buni

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Deţinuţii din Penitenciarul Poarta Albă, care sunt părinţi, vor beneficia de consiliere pentru a îşi îmbunătăţi relaţia cu copiii. Cei care le vor sta alături sunt specialiştii Centrului de Prevenire, Evaluare şi Consiliere Antidrog Constanţa şi cei ai penitenciarului.

Proiectul „Eu şi copilul meu - Intervenţie în familiile cu persoane private de libertate“ se adresează unui grup de 30 de deţinuţi, femei şi bărbaţi. Programul are 12 şedinţe şi este susţinut de o echipă mixtă de specialişti, format din psiholog şi asistent social.

„Scopul acestui proiect este creşterea  factorilor de protecţie familiali şi reducerea factorilor de risc familiali faţă de consumul de tutun, alcool şi droguri la copiii şi adolescenţii care provin din familii cu  părinţi persoane private de libertate. Beneficiarii vor învăţa care sunt nevoile copiilor lor, cum să comunice eficient cu aceştia, cum să le vorbească copiilor despre efectele nocive ale consumului de tutun, alcool şi droguri, despre supravegherea anturajului adolescenţilor, precum şi modalităţi de ameliorare a conflictelor din familie“, a declarat Mihaela Cişmilianu, responsabil de proiect.

Programul se va desfăşura şi în Penitenciarul Tulcea, iar în august va fi realizat un schimb de experienţă între specialiştii din cele două judeţe care au participat la consiliere.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite