Poliţia Rutieră neagă urmărirea mortală de la Nisipari. „Li s-a părut că-i fugăreşte cineva“. Şoferul era băut şi nu mai avea dreptul de a conduce

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Un tânăr băut, care nu avea dreptul de a se sui la volan, a provocat un accident în care doi prieteni de-ai săi au murit, iar alţi doi au fost răniţi.

Nicolae Bănică (28 de ani) din comuna constănţeană Castelu s-a distrat luni seara cu un grup de prieteni. Deşi avea suspendat dreptul de conducere, din cauză că fusese prins conducând beat în luna mai, Bănică şi-a luat maşina, un Volkswagen Passat, şi împreună cu patru amici din Castelu, a mers la un bar.

După ce au chefuit, au plecat la plimbare pe şoseaua Constanţa – Cernavodă, virând apoi spre Nisipari.

La un moment dat, autoturismul rula cu o viteză atât de mare, încât şoferul a pierdut controlul direcţiei, izbindu-se violent de un gard de beton pe care l-a sfărâmat. Impactul a dezintegrat maşina, iar motorul Volkswagenului a fost azvârlit la mare distanţă, pe câmp.

În coliziune au murit Ainur Derviş (22 de ani) şi Alingian Dogan (28 de ani), ambii ocupanţi ai banchetei din spate. Cel de-al treilea care stătea pe banchetă, Constantin Minea (23 de ani), a fost grav rănit.

Cel mai uşor au scăpat şoferul Nicolae Bănică şi pasagerul său din dreapta, Octavian Muşat (24 de ani). La testare s-a stabilit că Bănică avea 0,40 alcoolemie în sânge.

Prietenii tinerilor spun că aceştia erau urmăriţi de un echipaj de poliţie, după ce au refuzat să oprească la semnalul agenţilor. „În zonă nu se afla la acea oră niciun echipaj de Poliţie, cine ştie cine li s-o fi părut că îi urmăreşte“, au declarat agenţii de circulaţie.

Nicolae Bănică este cercetat pentru ucidere din culpă, vătămare din culpă şi conducere fără drept.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite