FOTO Miron Cozma: „Mi-au furat 80.000 de lei, un inel de-al lui Cuza şi cartea de rugăciuni a mamei mele!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Miron Cozma arată dezastrul din apartament. Foto: Florin Gheorghe
Miron Cozma arată dezastrul din apartament. Foto: Florin Gheorghe

Din apartamentul luxos de la ultimul etaj al hotelului Histria din staţiunea Mamaia unde locuiau Miron Cozma şi soţia sa Marinela Niţu a mai rămas doar mobila, nici aceea la locul ei.

Tăblia de lemn a patului matrimonial a fost întoarsă. În oglinda de pe tavan se reflecta toată această În şifonier nu mai era nicio haină şi doar câteva umeraşe erau aruncate de-a valma pe jos. Colecţia de tabloide unde Marinela Niţu, soţia sa, apăruse pe prima pagină, erau şi ele împrăştiate pe podea. Doar scoicile de pe noptieră rămăseseră la locul lor.



Doar ouă şi muştar în frigider

Nici bucătăria nu a rămas nerăscolită. Miron Cozma spune că i s-a furat până şi mâncarea din frigider. „Mi-au lăsat doar nişte ouă. Eu obişnuiesc în fiecare dimineaţă să-mi fierb două ouă. Eu mănânc sănătos.“. Lângă ouă, Miron Cozma a mai găsit şi un borcan cu muştar.
El spune că i-a dispărut diplomatul în care avea 80.000 de lei. Printre lucrurile sale de valoare se mai numărau un inel despre care specialiştii i-au spus că era a lui Alexandru Ioan Cuza, primit de ele de Clubul de la Roma şi cartea de rugăciuni a mamei sale la care  ţinea foarte mult. Au dispărut şi alte obiecte de cult pe care el le păstra cu sfinţenie într-un colţ al dormitorului.
Nu ştie cine i le-a furat. Este sigur însă că nu muncitorii, ci forţele de ordine care au intrat în apartament înaintea lor.

A urmărit în direct cum i se sparge uşa apartamentului


Fostul lider al minerilor spune că nu a avut când să vină să-şi recupereze bunurile. A văzut la televizor cum îi sparg uşa de la apartamentul în care locuia împreună cu soţia sa. Marţia seara a sunat la 112 şi apoi şi-a contactat avocatul. În funcţie de discuţiile cu apărătorul său vrea să facă plângere penală la Poliţie pentru violare de domiciliu, furt şi abuz în serviciu. Între timp, de pe tocul uşilor şi de pe mobilă s-au luat amprente. Dovadă era praful special folosit de anchetatori.
Deşi se află într-o situaţie dificilă, fostul lider al minerilor din Valea Jiului nu disperă. Spune că deja a fost sunat de prieteni care i-au oferit un acoperiş deasupra patului. „O să vină şi vremea mea din nou. Eu cred că este o luptă între patronul George Bosânceanu şi Primărie. Probabil că nu a dat suficientă şpagă“, crede Miron Cozma.
El locuieşte în hotelul afaceristului George Bosânceanu din 29 august 2009. „A aflat că nu am unde să stau şi mi s-a oferit un apartament“, a spus Cozma.
George Bosânceanu nu mai are voie să intre în hotel. El stă în faţa hotelului în autoturismul care i-a devenit între timp birou. 


Dormitorul lui Cozma de la hotelul Histria
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite