Aeroporturile din România, în cod roşu după atentatul de la Burgas. Cel mai apropiat de Bulgaria este aeroportul de la Mihail Kogălniceanu

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Cel mai apropiat aeroport românesc de Burgas - Bulgaria este Aeroportul Internaţional Mihail Kogălniceanu din judeţul Constanţa. Aeroportul situat la o distanţă de 20 de kilometri de municipiul Constanţa, spre Hârşova, se află la aproape 300 de kilometri de locul atentatului de miercuri.

Explozia cu bombă s-a soldat cu moartea a opt persoane şi rănirea altor 37. Ţinta atentatului din parcarea aeroportului, pus la cale de un terorist, a fost un autocar care transporta turişti israelieni către staţiunea Sunny Beach.

Ministrul Transporturilor Ovidiu Silaghi a declarat joi, la Constanţa, că alarma a fost dată pe toate aeroporturile din România, imediat după producerea atentatului de miercuri.

„Este cod roşu pe toate aeroporturile din România. Atenţia este sporită, sunt luate măsurile maxime de siguranţă. În cazuri de urgenţă aşa se procedează", a precizat ministrul Silaghi, cu ocazia deschiderii traficului pe ultimul tronson al Autostrăzii Soarelui.

Premierul Victor Ponta a menţionat că situaţia creată în urma atentatului din ţara vecină este subiect de discuţie în şedinţa Consiliului Suprem de Apărare a Ţării (CSAT) de joi după-amiază.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite