„Am jucat pentru tine, Alex!“

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Dacă medicii l-ar fi diagnosticat din timp, Mihai Alexandru Riciu (15 ani), unul dintre cei mai buni liceeni de la Ovidius, elev în clasa a IX-a A, nu ar fi ajuns în situaţia de a i se amputa un picior.

Băiatul a acuzat constant dureri la genunchi ce se accentuau seara la culcare, dar specialiştii pe care i-a consultat i-au spus că sunt „dureri de creştere“. Diagnosticul corect, de tumoare osoasă, a venit ca un trăznet, iar băiatul a fost internat de urgenţă la Spitalul Marie Curie din Bucureşti.
Părinţii au căutat speranţe de însănătoşire pentru Alex, iar acestea au venit de la o clinică din München - Germania. Operaţia complicată de transplant de os, proteza ce îi va susţine piciorul afectat şi spitalizarea, urmat de tratamentul cu citostatice, vor costa o avere - 100.000 de euro. Cum creditul la bancă făcut de familia lui Alex nu acoperă costurile intervenţiilor, colegii săi au venit cu iniţiativa de a susţine un meci de baschet caritabil, care să adune promoţii de actuali şi foşti elevi.
Şi astfel, juniori şi seniori ai liceului renumit pentru performanţele sale şcolare şi sportive au jucat luni seara ca să strângă bani pentru ajutorarea lui Alex. Meciul a fost emoţionant, atât pentru miza sa, cât şi pentru confruntarea generaţiilor. „Am jucat pentru tine, Alex!“, au transmis „ovidienii“ mesajul lor de solidaritate cu colegul lor greu încercat la numai 15 ani.




Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite