Mangalia are un nou protoiereu - preotul Vasile Cârlan

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Ceremonia religioasă de la Mangalia, de instalare a noului protoiereu
Ceremonia religioasă de la Mangalia, de instalare a noului protoiereu

Credincioşii din Mangalia au petrecut o duminică de sărbătoare în prezenţa unor înalte feţe bisericeşti. Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Preasfinţitul Teodosie, a oficiat dimineaţa slujba Sfintei Liturghii la biserica maramureşeană din lemn „Sfântul Mucenic Mina“ (biserica de lemn, maramureşeană).

Slujba a fost urmată de un moment festiv prilejuit de instalarea unui nou protoiereu al Mangaliei, preotul Vasile Cârlan.  Cu o seară înainte, la biserică au fost aduse de la Catedrala Arhiepiscopală din Constanţa moaştele Sfântului Andrei Criteanul, astfel încât fiecare credincios să li se poată închina.

La slujbă a participat oficialităţile Mangaliei, în frunte cu primarul Mihai Claudiu Tusac, precum şi majoritatea consilierilor locali. Ca un îndemn la pacea locală (de care oraşul nu a avut parte din cauza luptelor politice), la încheierea Liturghiei, arhiepiscopul Teodosie a vorbit despre împăcare şi linişte, despre sentimentele creştine care trebuie să fie respectate în perioada postului Sfintelor Paşti.

Ceremonialul religios a fost urmat de sfinţirea noului sediu al Protoieriei de pe Şoseaua Constanţei nr. 26. ÎPS Teodosie a discutat cu primarul Tusac despre noile lăcaşuri de cult ce se construiesc în Mangalia. Edilul-şef a declarat că le doreşte finalizate în cursul acestui an, pentru a oferi credincioşilor posibilitatea de a se ruga în biserici noi. Primarul este sigur că mai ales Catedrala „Sfinţii Mihail şi Gavriil“ va deveni un obiectiv turistic, datorită frumuseţii edificiului.


Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite