Se reiau alegerile de la Mangalia! Locuitorii sunt aşteptaţi din nou la urne pe 24 iunie UPDATE

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Zanfir Iorguş este la al patrulea mandat de primar al Mangaliei
Zanfir Iorguş este la al patrulea mandat de primar al Mangaliei

Biroul Electoral Central (BEC) a hotărât ca la Mangalia alegerile să fie reluate pentru Primărie şi Consiliul Local Municipal. Anunţul a fost făcut miercuri după-amiază de reprezentanţii BEC. Locuitorii din Mangalia sunt aşteptaţi din nou la urne pe 24 iunie.

UPDATE Candidatul independent Teodor Munteanu salută decizia autorităţilor de a relua procesul de alegeri. „Fraudele uriaşe au afectat atât votul cetăţenilor, cât şi dorinta lor de schimbare. Oamenii s-au săturat să fie păcăliţi atâţia ani, iar acum, până şi la vot, să fie furaţi. Fac un apel la autorităţi, la societatea civilă, la presă şi mai ales la cetăţenii din Mangalia, pentru a apăra un principiu de bază al democraţiei. Votul corect este singura garanţie că locuitorii Mangaliei îşi aleg primarul care să îi conducă în următorii patru ani. Le promit mangalioţilor că ne vom lupta până la capăt pentru acest lucru. Vrem să ne luam oraşul înapoi şi ne-am săturat să fim furaţi până şi la vot!“, a declarat Teodor Munteanu.

UPDATE ora 20.00
„Exit-poll-ul de la ora 20 mă dădea învingător cu 7% peste următorul clasat. Într-o oră au votat 560 de persoane, astfel că diferenţa a devenit de 200 voturi, dar în defavoarea mea? Este imposibil aşa ceva! Am demonstrat cu documente că alegerile au fost fraudate de domnul deputat. Primarul Tusac s-a grăbit chiar să-i predea mandatul cumătrului Iorguş, în baza cărei legi nu ştiu. Am susţinerea electoratului din Mangalia, a mai multor formaţiuni politice şi voi demonstra că sunt cel mai bun şi mai corect“, a declarat independentul Cristian Radu, fost şef al Gărzii Financiare Constanţa.

UPDTE ora 18.50
Claudiu Tusac, primarul în funcţie al localităţii Mangalia, a declarat pentru „Adevărul“ că în ziua votului s-au produs foarte multe nereguli, care au fost semnalate Biroului Electoral Central. Mai multe buletine de vot s-au găsit în lenjeria intimă a unei persoane, iar altele în pătuţul unui copil de la grăniniţă. Acesta din urmă aveau deja votul PDL. „La Mangalia s-a votat şi după ora 21.00, ora închiderii urnelor, iar pe listele suplimentare au apărut vreo 700 de persoane, de care nimeni nu ştie nimic!“, a spus Claudiu Tusac.

UPDATE ora 18.35 Contactat telefonic, Zanfir Iorguş a spus că „Alegerile se reiau pentru că aşa vrea Constanţa şi băieţii de la USL! Ei fură, ei organizează şi după aia spun că nu ştiu ce...!“

Citeşte ce planuri avea câştigătorul scrutinului de la 10 iunie

Inginerul navalist Zanfir Iorguş (55 de ani) a reuşit să obţină scaunul de primar pe câteva mii de voturi. A fost votat de 6.301 de electori, din totalul de 20.382 de persoane cu drept de vot. Mangalia are o populaţie de aproximativ 34.000 de locuitori. În cursa electorală s-au înscris nu mai puţin de 11 candidaţi, dintre care 5 independenţi.

Rezultate Alegeri Locale 2012

Primar
Zanfir Iorgus - 31,92%
Cristian Radu - 29,94%
Mihai Claudiu Tusac - 26,11%
Marin Ciociia - 4,42%
Teodor Munteanu - 2,21%
Marios Thiera Cotlet - 1,96%
Adrian Cirlescu - 1,27%
Vasile Moldovan - 1,25%
Marian Dorner - 0,34%
Ion Niculescu - 1,21%
Marin Oprea - 0,15%
 
 
Consiliul Local
PSD - 29,96% - 8 consilieri
PDL - 27,1% - 7 consilieri
PNL - 14,14% - 3 consilieri
PPDD - 6,25% - 1 consilier

Decizia s-a luat după ce PNL, PC, PSD şi independentul Cristian Radu, marele perdant al scrutinului, au descoperit neconcordanţe între documentele înregistrate şi au contestat listele de alegători, precum şi întreaga desfăşurare a procesului electoral.

Potrivit legii, BEC decide anularea alegerilor dintr-o circumscripţie electorală în cazul în care constată, pe baza probelor administrate, că votarea şi stabilirea rezultatului alegerilor au avut loc prin fraude de natură a modifica atribuirea mandatelor în circumscripţia electorală respectivă. Biroul va dispune repetarea scrutinului în termen de cel mult două săptămâni de la constatarea fraudei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite