Constanţa: „Madama Butterfly“ i-a cucerit pe iubitorii artei lirice

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Celebra operă compusă de Giacomo Puccini a fost spectacolul prezentat duminică seară pe scena Teatrului de Operă şi Balet Oleg Danovski din Constanţa. La finalul reprezentaţiei, artiştii au primit ropote de aplauze din partea publicului.   

Acţiunea  operei compusă de Giacomo Puccini se petrece în Japonia începutului de secol al XX-lea, în portul Nagasaki. Compoziţia are trei acte şi arată suferinţa prin care trece frumoasa japoneză Cio-Cio-San, denumită datorită frumuseţii sale „Butterfly“, din cauza faptului că bărbatul mult iubit, locotenentului de marină  Benjamin Franklin Pinkerton,  nu îi împărtăşeşte sentimentele.

Înainte ca spectacolul să înceapă, publicul a ţinut un moment de reculegere în memoria victimelor cutremurului care a zguduit Ţara Soarelui Răsare.  Oamenii s-au ridicat de pe scaune, au lăsat capetele plecate în pământ, iar preţ de câteva clipe sala a fost cufundată în tăcere.

Rol special

Rolul frumoasei madama Butterfly a fost interpretat de soprana niponă Akiko Hayakawa care a venit special din Japonia pentru a urca pe scena Teatrului de Operă şi Balet din Constanţa.

Imediat după reprezentaţie a fost asaltată de câţiva fani care i-au dăruit flori şi i-au cerut autografe. „Vă mulţumesc! Vă mulţumesc mult!“, a exclamat soprana emoţionată. În luna mai se reîntoarce pe scena teatrului constănţean pentru un rol în opera lui Wolfgang Amadeus Mozart, „Don Giovannni“.

Teatrului Oleg Danovski din Constanţa îi aşteaptă pe iubitorii artei lirice laun nou spectacol pe e 26 martie când are loc Gala Internaţională de Operă.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite