Povestea Mădălinei Petrencu, zâna cea bună a iernii GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Mădălina Petrencu
Mădălina Petrencu

Dacă întrebi copiii cine este zâna cea bună toţi vor răspunde: Mădălina. Împreună cu soţul ei, actorul Gabriel Montescu, Mădălina Petrencu (40 de ani) a înfiinţat trupa „Sufleţel“ care este nelipsită de la petrecerile celor mici.

Trupa Sufleţel a deschis Serbările Iernii la Constanţa cu un bal. Înaintea copiilor a apărut Marele Crainic care a vestit deschiderea balului din Ţara Fantastică. Apoi şi-au făcut apariţia prinţesele Fulg de nea şi Cristal. Ele au verificat dacă toţi copiii sunt pregătiţi pentru venirea Crăiesei Zăpezii. „Aveţi steluţe în priviri?“, i-au întrebat ele. După ce în ochii celor mici s-au aprins luminiţe a apărut şi Crăiasa Zăpezii. Personajul de basm le-a spus copiilor poveşti despre sărutul primului fulg de nea care le poate îndeplini o dorinţă atunci când se topeşte pe năsucul lor.



Cu „Traista în băţ“

Este doar unul dintre spectacolele trupei „Sufleţel“ din această perioadă a anului. Altul este „Traista în băţ“, pe care îl puteţi urmări pe 23 decembrie în Orăşelul copiilor. Povestea se petrece „acasă“, la Smărăndiţa lui Creangă. Păpuşile vin cu colinda la uşa casei. Apoi, rând pe rând, sunt interpretate toate obiceiurile de iarnă la români: colinda cu Capra, Ursul, Pluguşorul, Steaua.
Nu doar copiii se pot bucura de spectacolele trupei „Sufleţel“, ci şi adulţii. La mall, se va pune în scenă zilele acestea spectacolul de imagini „Fantezie de iarnă“, în cadrul căruia vor evolua toate personajele fantastice ale iernii: Crăiasa Zăpezii, Zâna Brad, Zâna Viselor, spiriduşii iernii, statui vii. Nu va lipsi, cu siguranţă, nici Moş Crăciun. 

O viaţă pe scenă


Mădălina Petrencu şi-a dorit de mică să urce pe scenă. A dat examen la Liceul Pedagogic pentru că în acest fel simţea că are o legătură cu copiii. După ce a terminat liceul a dat examen la teatru, în Bucureşti. A picat cu puţin sub linie. După mulţi ani a realizat unde a greşit. „Eram mult prea încorsetată, în tipare!“, a găsit ea răspunsul. A urmat apoi cursurile de teatru de la Constanţa, după care s-a angajat la Teatrul de păpuşi, unde a lucrat 17 ani.

Costumieri, regizori şi actori

Din 2004 lucrează pe cont propriu. Era timpul să „zboare“, cum îi place ei să spună. Membrii trupei creează păpuşile, decorurile, costumaţiile, textele, tot ei se ocupă de regie şi ei culeg aplauzele.
Mădălina spune că era mai uşor la teatru, unde în spatele lor era o armată de oameni care munceau pentru spectacole. Acum, ei le fac pe toate. Sunt doar 10 oameni în trupă. Majoritatea sunt foarte tineri, au doar 20 de ani. Din mâinile lor le ies adevărate bijuterii. Costumaţiile de prinţese, de Albă ca Zăpada, de spiriduşi, de Crăiasa Zăpezii par făcute de cei mai renumiţi designeri vestimentari. Nu le-a fost uşor. Au tăiat prima dată greşit materialul. A doua oară un pic mai bine. Nu se mulţumesc cu orice costume. Hainele de spectacole par desprinse din povesti: rochiile au crinolină, pantalonii sunt bufanţi. „Se mai dezlipesc fulgii de pe poalele hainelor... Odată mi s-a pătat o haină şi atunci am aplicat o altă bucată de material peste pată. Nu s-a văzut.
În această perioadă a anului se dedică trup şi suflet doar spectatorilor. De cei trei copii ai ei nu mai are timp. Nu va ajunge la serbarea celui mijlociu. Cum nu a a juns nici anul trecut. Este mulţumită însă că a făcut ceva pentru ceilalţi, dar, mai ales, pentru sufletul ei, aşa cum îi place să spună.

Copii trişti

Este tristă atunci când trebuie să spună poveşti în faţa copiilor de bani gata. „Îi întreb uneori ce-şi doresc de la Moş Crăciun. «Nimic!» îmi spun ei. Asta e un lucru trist: un copil să aibă de toate şi să nu-şi dorească nimic....“, spune artista care încearcă să-şi crească copiii învăţându-i că banii nu contează, ci mai mult sufletul.

image
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite