Constanţa: Litoral 2009 / Cea mai frumoasă navă din lume vine la Constanţa

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Constanţa: Litoral 2009 / Cea mai frumoasă navă din lume vine la Constanţa
Constanţa: Litoral 2009 / Cea mai frumoasă navă din lume vine la Constanţa

„Amerigo Vespucci“, nava şcoală a Marinei Militare Italiene, va ancora mâine dimineaţă la Terminalul destinat pasagerilor din Portul Constanţa.

Catalogat drept cel mai frumos din lume, vasul este cel mai vechi din dotarea Marinei Militare Italiene, folosit drept navă-şcoală pentru elevii Academiei Navale. Ea va fi ancorată la Terminalul de Pasageri până pe 29 august.

Ambasadoarea culturii italiene

În cele trei zile de staţionare la Constanţa, nava va fi deschisă publicului pentru vizite la bord şi în portul Constanţa, astfel: miercuri de la ora 15.00 la ora 19.00, joi de la ora 15.00 la ora 17.00 şi vineri de la ora 15.00 la ora 19.00.

„Amerigo Vespucci“ a fost inaugurată la data de 22 februarie 1931 şi este, prin excelenţă, Nava Şcoală a Marinei Militare italiene pentru pregătirea viitorilor ofiţeri. Celor 278 de membri ai echipajului, pe timpul perioadei de instrucţie li se alătură ofiţerii aspiranţi (circa 120 de oameni) şi personalul auxiliar al Academiei, atingând cifra de 450 persoane.

Pe lângă sarcina pregătirii, „Vespucci“ a participat la manifestări şi evenimente importante în lume, reprezentând un adevărat simbol al Marinei Militare din Italia.

„Amerigo Vespucci“ este un velier cu motor, cu trei catarge verticale şi un bompres la prora. Catargele au vergi cu vele pătrate, care împreună cu velele latine ajung la suprafaţa de 2.650 de metri pătraţi cu un total de 24 de vele. Acestea sunt făcute din pânză naturală.

Propulsia este asigurată de două motoare Diesel care, cu toate pânzele ridicate, poate atinge viteza maximă de 14,6 noduri la oră, adică 27 de kilometri la oră.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite