Soția unui politician turc, dispărută în Constanța. Polițiștii nu exclud o răpire cu miză politică

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Lara Șaban (27 de ani) s-a evaporat fără urmă la data de 3 mai. Dispariția sa a fost semnalată de prietena ei, care o însoțise din Turcia, în călătoria sa în România.

Dispariția unei turcoaice de origine română, produsă în urmă cu șase zile, se dovedește a fi un caz complicat pentru polițiștii constănțeni. Oamenii legii exclud varianta unei sinucideri, din cauză că femeia avea totul: tinerețe, frumusețe, o stare materială excelentă și era măritată cu un influent om de afaceri turc, candidat la Primăria Istanbulului.

Lara era căsătorită și locuia în Turcia de cinci ani. Ea nu renunțase însă la cetățenia română și avea, în Constanța, o proprietate în cartierul Coiciu. Ea a venit în Constanța la 27 aprilie şi cu fiica ei în vârstă de 3 ani. A intrat în țară la volanul unui bolid Porche Panamera, autoturism care valorează aproximativ 100.000 de euro și s-a cazat în casa ei din cartierul constănțean Coiciu.

„A început să se afișeze prin cluburile din Constanța, unde a cheltuit sume importante. În permanență avea asupra ei 2.000 – 3.000 de dolari, deci cineva ar fi putut să remarce că dispune de bani“, a declarat comisarul-șef  Gheorghe Lupșă, șeful Serviciului de Investigații Criminale Constanța.

Motivul venirii Larei Șaban în Constanța era acela de a-i cumpăra mamei ei un apartament în zona Zodiac. Dispăruta adusese din Turcia 160.000 de dolari, bani destinați achiziției locuinței.

„În ziua dispariției a plecat din Coiciu rugându-și prietena să aibă grijă de fetița ei, pentru o jumătate de oră. Urma să se întâlnească cu mama și fratele ei în fața hotelului Zodiac, ca să vizioneze apartamentul. Nu a mai ajuns la întâlnire“, a arătat comisarul-șef.

Prietena a alertat Poliția după câteva ore. Mașina Larei Șaban a fost găsită parcată pe strada Mircea cel Bătrân, în fața blocului „Creion“, acolo unde locuiește mama sa. Oamenii legii nu au găsit niciun indiciu care să-i ajute: poșeta femeii nu se afla în autoturism, însă banii cu care venise în Constanța au fost găsiți, intacți, în seif.

Varianta răpirii
Anchetatorii nu exclud nicio pistă. „Ar putea să fi fost răpită, fie pentru bani, fie de vreun contracandidat politic al soțului său“, a arătat comisarul-șef Lupșă. În cursul anchetei, oamenii legii au aflat că soțul femeii, Huseyn Sipahi, este candidat la Primăria orașului Istanbul și este un potent om de afaceri din Turcia.

„Soțul nu a venit în Constanța și deocamdată nu a fost audiat prin comisie rogatorie“, a mai declarat polițistul. Anchetatorii consideră că femeia nu avea motive să se sinucidă. La acest moment niciunul dintre martorii audiați nu au oferit vreo informație valoroasă, care să ducă la găsirea ei.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite