Helmuth Duckadam a fost externat. „Sunt bine, mulțumesc tuturor!"

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Duckadam a pus din nou mâna pe trofeul Ligii Campionilor când acesta a fost adus  în România  anul trecut
Duckadam a pus din nou mâna pe trofeul Ligii Campionilor când acesta a fost adus în România anul trecut

Eroul de la Sevilla, Helmuth Duckadam, a fost externat din Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța. Medicii din secția de Chirurgie Cardiovasculară au considerat că pacientul este în afară de pericol și poate traversa perioada de convalescență în regim ambulatoriu.

Duckadam a plecat sâmbătă dimineața de la spital, împreună cu soția sa. Marele portar era în formă bună și, vizibil fericit, le-a strâns mâna doctorilor care au intervenit prompt pentru salvarea brațului afectat de insuficiență arterială acută.

„Mă simt mult mai bine, cât de bine te poţi simţi după o operaţie. Mă gîndesc să-mi schimb stilul de viaţă, să am mai multă grijă la alimentaţie. Le mulțumesc din suflet doctorilor de aici, le mulţumesc tuturor celor care mi-au trimis mesaje de încurajare", a declarat Duckadam la ieșirea din spital.

Helmuth Duckadam a suferit vineri dimineață o intervenție chirurgicală la mâna dreaptă. El s-a prezentat joi seara, la ora 22, la Spitalul Clinic Județean de Urgență Constanța, acuzând dureri la antebraț.

Diagnosticul pus de medicul de gardă a fost de insuficiență arterială acută. El a fost internat în secția de Chirurgie Cardiovasculară, unde a fost supus unor investigații amănunțite. Analiza angiografică a relevat că Duckadam are o obstrucție arterială, altfel spus un cheag de sânge care s-a deplasat și a blocat artera.

El a fost operat vineri dimineață de șeful secției, dr. Marius Militaru. Medicul era impresionat de pacientul său celebru, intrat în Cartea Recordurilor pentru performanța sa unică în lume de a apăra, într-o finală de Cupa Campionilor, 4 penalti-uri la rând. Datorită prestației fabuloase a portarului Duckadam în finala de la Sevilla, Steaua București a cucerit la 7 mai 1986 Cupa Campionilor. „L-am operat la mâna cu care a apărat faimoasele penalti-uri", a spus dr. Militaru.

În urma intervenției chirurgicale, pacientul se simte bine, iar echipa medicală dă asigurări că Helmuth Duckadam va trece cu bine peste această problemă de sănătate. „Va rămâne sub supraveghere medicală obligatorie un interval de 24 - 36 de ore, dar evoluția posoperatorie este bună. A avut noroc că s-a intervenit medical în primele 4 - 6 ore de la instalarea simptomelor, altfel ischemia poate fi ireversibilă", a declarat vineri dr. Cătălin Grasa, directorul medical al spitalului.

Helmuth Duckadam a mai suferit intervenții la mâna dreaptă, în urmă cu câțiva ani, când i s-a instalat un stent (un tub pentru permeabilitatea arterelor), în zona subclavie.

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite