Constanţa se pregăteşte să participe la Gala Româno-Turcă. „Zâna“ Andreea Marin prezintă evenimentul, împreună cu vedeta turcă Ilker Gültekin

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Andreea Marin Bănică
Andreea Marin Bănică

Comunitatea musulmană din Dobrogea, care cuprinde majoritatea românilor turci şi tătari, va participa la Gala Româno-Turcă organizată marţi, 27 martie, la Sala Palatului din Bucureşti. Evenimentul cultural va fi prezentat de diva Andreea Marin Bănică.

Gala este organizată de Lumina Instituţii de Învăţământ şi vrea să reflecteze armonia în care trăiesc etnicii musulmani în România, precum şi buna înţelegere între România şi Turcia.

Manifestarea debutează la ora 18, la Sala Palatului din Bucureşti, cu o expoziţie de obiecte realizate manual şi de piese de port popular. Expoziţia va avea ca fundal muzica balcanică şi va oferi vizitatorilor degustări de bucate şi delicatese tradiţionale.

La ora 20 începe spectacolul în care vor evolua artişti din cele două ţări. Se va cânta muzică populară şi uşoară românească şi turcească, va fi stand-up comedy, vor fi poezii şi multe dansuri care vor ridica sala în picioare.

Spectacolul va fi prezentat de Andreea Marin Bănică şi un cunoscut prezentator turc Ilker Gültekin. Preţul unui bilet este de 25 lei şi se găsesc de vânzare online pe www.bilettoo.ro, www.blt.ro, www.bilet.ro şi la magazinele Flanco. Mai multe informaţii despre programul evenimentului se găsesc pe: http://galaculturala.lumina.ro.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Bucureşti, Ministerului Educaiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului şi Ministerului Culturii şi Patrimoniului Naţional.

Cine este Lumina?


Lumina Instituţii de Învăţământ este un grup de unităţi şcolare ce a fost înfiinţat în 1993, iar un an mai târziu a deschis prima şcoală la Constanţa. Grupul asigură instruirea cursanţilor de grădiniţă la nivel de universitate. Instituţiile Lumina au ca scop educarea elevilor pe baza programei româneşti şi britanice. În şcolile Lumina învaţă aproximativ 2.500 elevi din 46 ţări, sub îndrumarea a 300 de cadre didactice din 12 ţări.

Şcolile Lumina au ca obiectiv didactice educarea copiilor pe baza curriculum-ului românesc şi britanic. În şcoli învaţă un număr de aproximativ 2500 de elevi din 46 de ţări sub îndrumarea a 300 de cadre didactice din 12 ţări.

Din cadrul grupului fac parte: Liceul Internaţional de Informatică Bucureşti (www.ichb.ro), Liceul Internaţional de Informatică – Constanţa (www.ichc.ro), International School of Bucharest (www.isb.ro), Universitatea Europei de Sud-Est Lumina, Şcoala Spectrum Bucureşti (www.scoalaspectrum.ro), Şcoala Spectrum Constanţa, (www.scoalaspectrum.ro), Şcoala Spectrum Ploieşti, Şcoala Spectrum Iaşi, Şcoala Spectrum Cluj, Şcoala Spectrum Timişoara.

Liceele Internaţionale de Informatică din Bucureşti şi Constanţa au predare în limba engleză la materiile: informatică, matematică, fizică, biologie, chimie şi engleză. 

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite