Reţeta lui Gabriel Comănescu, cel mai bogat constănţean: „Învăţăm să ne descurcăm în junglă“

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Gabriel Comănescu, cel mai bogat constănţean
Gabriel Comănescu, cel mai bogat constănţean

Petrolistul Gabriel Comănescu (44 de ani) şi-a păstrat supremaţia în clasamentul celor mai bogaţi oameni de afaceri din Dobrogea. Spune că nu există o reţetă a succesului, ci doar munca de zi cu zi.

Care este reţeta succesului? „Nu există reţetă. Importantă este munca de zi cu zi, dar şi piaţa în care activăm“, a precizat omul de afaceri. „Cu cât acaparăm mai multe servicii de muncă cu atât avem mai multe beneficii“, adaugă el.

Spune că cea mai mare extravaganţă a lui a fost să construiască Grup Servicii Petroliere.
Comănescu a intrat în afacerile cu petrol în 1999, iar în 2004 a încheiat primul contract pentru foraj maritim. În 2006 a preluat platformele maritime ale Petrom, tranzacţia fiind estimată la 100 de milioane de euro. Astăzi, constănţeanul câştigă licitaţii internaţionale în defavoarea unor nume mari în domeniu. La începutul anului a deschis o reprezentanţă în Kazahstan. Tot în acest an, Grup Servicii Petroliere a câştigat o licitaţie internaţională în urma căreia două platforme vor fora în Mexic.
Cel mai bogat constănţean deţine hotelul Vega (5 stele) din Mamaia, locul preferat al VIP-urilor care vin la malul mării. 

Originar din Dâmboviţa

Cel mai bogat constănţean şi-a petrecut primii 18 ani la ţară, în localitatea Doiceşti din Dâmboviţa. Din prima zi de şcoală îşi aduce aminte doar emoţia. Bunica a fost cea care l-a dus de mână la şcoală. „Vestita îngrijitoare“, o numeşte magnatul. Părinţii lui erau foarte ocupaţi, îşi aminteşte el. Lucrau la termocentrala din Doiceşti. Plecau dimineaţa la ora 6.000 şi veneau seara târziu. 

„Era incomparabil sistemul de învăţământ cu cel de astăzi. Era acel respect pentru profesori, pentru educaţie“, spune Comănescu. I-au plăcut toate materiile şi, în special, istoria.

Dinu Patriciu – pe primul loc în clasamentul celor mai bogaţi români

Casele şi domeniile miliardarilor din Top 500

Cele mai bogate femei din România

Cine sunt cei mai tineri miliardari din topul Forbes

Cine sunt miliardarii români care au pierdut 80 de milioane de euro într-un an

Mai puteţi citi şi:

Topul celor mai bogaţi publicitari

Veronica Guşă de Drăgan: Moştenitoarea unui imperiu

Edward Popescu: Tânăr, bogat şi celebru

Dinu Patriciu: Vinde ca să cumpere iar

Bogații și mersul economiei

Top 10 miliardari Forbes

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite