Cum va arăta plaja Modern. Vor fi înălţate un hotel, cazino, complex hotelier, parcări şi o terasă panoramică GALERIE FOTO

0
Publicat:
Ultima actualizare:
Proiect Fin.Co.Ge.Ro
Proiect Fin.Co.Ge.Ro

Fin.Co.Ge.Ro vrea să construiască un complex hotelier format din cazino şi un hotel, un complex polifuncţional compus din 3 blocuri de locuinţe şi birouri şi un subsol pe 5 nivele, parcări şi spaţii publice.

Movila cunoscută sub numele de Pălăria lui Neagoe şi aproximativ două hectare din plaja Modern au fost îngrădite. Firma a îngrădit plaja pentru organizarea de şantier, în condiţiile în care firma italiană are autorizaţie doar pentru lucrările de pe mal.

 

Gardul are temelie de beton şi a fost prelungit de pe mal până aproape de linia apei. În mijloc, câteva lemne sunt puse una peste alta.
De pe pancarta montată pe gard aflăm că lucrarea aparţine Fin.Co.Ge.Ro (Finanzare a Construzioni Generali Reunite Organizate) Catania - Italia, firma care a construit ilegal şi un tronson din Riviera Tomisului, la mică distanţă de apă, şi care este în conflict cu Primăria Constanţa pentru neplata sumei de 61.000.000 de lei de către municipalitate care reprezintă plata lucrărilor de amenajare a falezei din zona de nord a oraşului.
Firma a primit autorizaţie pentru un „proiect de dezvoltare utilitară“ a malului la data de 22.12.2010. Lucrarea urmează să se finalizeze peste 48 de luni.
Lucrările au fost aprobate prin HCLM nr. 231/05.10.2010. Conform minutei şedinţei, hotărârea de consiliu local iniţiată de primarul Radu Mazăre a fost aprobată cu 24 de voturi.

Zgârâie-nori pe plajă

Conform planului urbanistic zonal, în zona plajei urmează să se construiască amenajări sezoniere destinate agrementului, iar în zona limitrofă vor fi ridicaţi zgârie-nori de 25 de nivele.
„Zona de dotări cu caracter permanent, specifice unei plaje urbane, este situată la baza falezei şi va cuprinde funcţiuni specifice zonei centrale de comerţ, servicii, alimentaţie publică (restaurante, cafenele, baruri), turism (hoteluri), servicii de informare turistică, servicii de activitate balneară şi de sporturi nautice. Construcţiile vor fi de tip turn P+10 şi P+25 şi vor fi dispuse pavilionar, evitându-se formarea de fronturi continui care ar obtura vederea spre mare dinspre faleză“, se spune în PUZ.
Unul dintre imobile urmează să fie ridicat chiar pe Pălăria lui Neagoe.
Fin.Co.Ge.Ro nu a solicitat de la Primăria Constanţa autorizaţie de construcţie pentru aceste construcţii.
Nunzio Romeo, împuternicutul firmei Fin.Co.Ge.Ro., spune că îngrădirea plajei a fost necesară pentru organizarea de şantier. „Unde marea distruge, noi sistematizăm!“, spune Nunzio Romeo.
„Aici vor fi spaţii verzi, parcări. Primăria vrea să facă de mulţi ani ceva frumos aici, dar astea sunt vise. Eu văd aceleaşi scări“, spune reprezentantul firmei.
El recunoaşte că nu firma nu are autorizaţie de construire pentru noul proiect. O va cere de la Primăria Constanţa peste trei luni. „Dacă nu ne dă autorizaţie îi vom da în judecată“, ameninţă el.




Proiect Fin.Co.Ge.Ro Proiect Fin.Co.Ge.Ro Proiect Fin.Co.Ge.Ro
Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite