Astăzi, are loc GALA FILMMIC. În competiţie au intrat 40 de filme

0
Publicat:
Ultima actualizare:

Vineri are loc Gala FILMMIC - Festivalul Naţional de Scurtmetraj pentru Liceeni, organizat de Liceul Teoretic „Traian“ din Constanţa. 40 de filme au fost jurizate.

Evenimentul aflat la a cincea ediţie s-a bucurat de o popularitate crescândă în rândul liceenilor din toată ţara, ajungând ca anul acesta să fie un obiectiv pentru echipe din 23 de judeţe, coordonate fiecare de un dascăl.
Cinefilii amatori au realizat 40 de filme ce au fost jurizate şi selectate pentru gala de premiere ce va avea loc vineri.
Vor rula cele 10 scurtmetraje ce au întrunit sufragiile juriului în privinţa calităţii imaginii, sunetului şi regiei, a respectării condiţiilor de participare, a originalităţii şi creativităţii scenariului, precum şi a expresivităţii interpretării actoriceşti.

Tema – „Între întrebări şi răspunsuri“

Tema ce i-a inspirat pe concurenţi anul acesta a fost „Între răspunsuri şi întrebări“, ceea ce le-a oferit ocazia să îşi exprime cinematografic trăirile, dilemele şi gândurile despre viaţa de adolescent. Felul în care unii concurenţi au transmis artistic principala provocare a vârstei – întrebările şi răspunsurile – va fi o surpriză extrem de plăcută pentru participanţii la Gala de premiere.
Organizatorii vor acorda premiile I, II, III şi menţiune. Vor primi premii cel mai bun actor, cea mai bună actriţă, cea mai bună imagine, cel mai bun scenariu, cea mai bună regie.
Pentru prima oară în istoria FILMMIC, în concurs a existat şi secţiunea de Animaţie, unde performanţa va fi de asemenea răsplătită. La decernarea premiilor sunt invitaţi să participe elevi constănţeni pasionaţi de arta cinematografică, fie ca realizatori, fie ca spectatori.
 Anul trecut, FILMMIC a fost premiat la secţiunea „Cel mai bun proiect educaţional“ la Gala „Premiile în Educaţie“ ale Fundaţiei Dinu Patriciu.

Juriul

Jurizarea filmelor a fost făcută de profesionişti din industria cinematografică, din media şi din educaţie, precum: preşedintele juriului, regizorul Dinu Tănase - preşedintele Uniunii Producătorilor de Film şi Audiovizual din România, prof. Marinela Mrejeru - inspector Educaţie permanentă şi mentorat, prof. dr. Andreea Artagea - director Casa Corpului Didactic Constanţa, jurnaliştii Iulia Pană Gheorghe (TV Neptun) şi Sînziana Ionescu (Adevărul).

Constanţa



Partenerii noștri

Ultimele știri
Cele mai citite